Реклама / Ads
4| 2153 |27.08.2024 НОВИНИ

"Тези двама държавници са над ситуацията". Борисов поздрави Радев и Главчев за споделената отговорност

.
Източник: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави държавния глава Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за споделената отговорност в тази тежка ситуация и излъчването на кабинет.
 

„Поздравявам премиера и президента със споделената отговорност. Тези министри най-вероятно са дадени от президента“, каза Борисов и уточни, че част от селекцията от министри на Главчев е дадена от Радев. „В момента тези двама държавници са над ситуацията и излъчиха кабинет“.

 

Той припомни, че само преди седмица не сме имали кабинет и президентът Радев се е намесил, така че, подписвайки указа, да има честни избори. „Това му е отговорността. Затова го поздравявам, защото е стъпка напред в това политическите партии да мислил как да споделяме отговорност“, уточни Борисов.

 

На въпрос дали смята, че промените, които са приети в Основния закон не са били погрешни, Борисов подчерта, че той е за високоинтелигентни партии.







„Наистина имаше възможност да се напишат някои текстове по-добре. Когато се пише Конституция, трябва всеки детайл да се гледа. Това е опит и за трите партии, които бяхме в „сглобката“, каза лидерът на ГЕРБ и добави:

 

„В случая днешната Конституция е направена за високо интелигентни, сериозни и системни политически партии. Ако сме такива, няма да има проблем с Конституцията в момента. Днес трябва да сме на висотата да защитаваме това, което сме приели“, заяви той, имайки предвид трите партии в „сглобката“.

 

Борисов заяви, че след вчерашното посещение на Костадин Костадинов в Москва, това изключва всякакъв вариант за работа с „Възраждане“. "Когато говорим за коалиции, те се изключиха от тази възможност", добави той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2246 |27.08.2024 Пеевски: Радев е в пълно нарушение на Конституцията, ако това се установи той автоматично няма да бъде президент . 1| 2151 |27.08.2024 Президентът Радев: Надявам се Атанас Илков да бъде човек на българите . 10| 3890 |27.08.2024 Аулата на Нов български университет се срути. Човек е затиснат от паднала стена /обновена/ . 2| 2553 |27.08.2024 Експерти категорични: Дуров знаел, че ще го арестуват във Франция. Telegram се използва и за терористична дейност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads