Реклама / Ads
6| 6426 |18.01.2020 НОВИНИ

Българин развъртя мачете в ресторант в Истанбул, застреляха го /допълнена/

.
Български гражданин е прострелян смъртоносно в Истанбул, съобщиха от МВР. Дирекция ”Международно оперативно сътрудничество” е осъществила контакт по полицейските информационни канали.
 

Повод е инцидент в Истанбул, при който български гражданин е прострелян смъртоносно при акция на местната полиция, след като нахлул с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи.
 

Установено е, че 32-годишният българин има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи. Действието се развило около 23.30 часа в ресторант, намиращ се на ул. „Шехит Камил Балкан“ в кв. Байрампаша – Истанбул.
 

Задграничният представител на МВР има готовност да окаже съдействие на разследването, ако такова бъде поискано. До момента в Генералното ни консулство в Истанбул не е получена официална информация от властите.

 

Генералното ни консулство работи по случая като са предприети действия по установяване на допълнителни данни.  Инициирани са проверки и е отправено официално запитване до турските власти, от които се очаква получаване на подробна информация.

 

Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин, който бе убит от полицията в Истанбул, след като нахлул в заведение с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи, съобщава БТА. Инцидентът станал в кафе-ресторанта "Шехит Камил Балкан" в кв. "Байрамхаша"в Истанбул.

 

Служителят в заведението разказа: "Мъжът дойде снощи в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. През това време две жени се качиха на горния етаж. Той веднага ги последва. Извади мачете и започна да го размахва наоколо, настана паника и страх. Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха полицаите. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на барикада, за да не влязат полицаите. Полицаите проявиха търпение. След около час и половина напразни уговорки полицаите се опитаха да влязат отвън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, започна да хвърля срещу полицаите каквото намереше под ръка, рани в ръката един наш пазач. Не казваше обаче нищо, не говореше."

 

По думите на друг служител полицията снощи запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На много места имало следи от куршуми.

Според турските медии, българският гражданин пристигнал в Истанбул на 14 т.м. през ГКПП Хамзабейли/Лесово. В чантата му били открити Библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос. Не е известно къде е нощувал до нападението. Версията, която се тиражира в медиите е, че е предизвикал безредици в заведението и е бил прострелян смъртоносно от полицията по време на акцията, за да бъде обезвреден. След нападението простреляният е бил откаран в болницата. При прегледа е било установено, че е заразен с вируса HIV.

 

От Генаралното консулство на България в Истанбул съобщиха,че са изпратили информация до Министерството на външните работи във връзка с инцидента въз основа на получените от истанбулските власти сведения.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4305 |17.01.2020 Откриха труп на българин в Лондон, разследват убийство . 0| 4013 |31.12.2019 Българин загина в Нова Зеландия, след като бе блъснат от кола . 9| 6923 |18.12.2019 Българин дал 55 000 евро на австрийската Партия на свободата, разследват го за пране на 3,9 млн. евро /обновена/ . 1| 5024 |01.11.2019 С 14 куршума е бил покосен българинът, чието тяло бе намерено край Марбея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads