Реклама / Ads
2| 4195 |26.07.2019 НОВИНИ

Половин милион българи са проверили дали са изтекли данните им от НАП

.
До края на деня ще бъде обявен телефонният номер, на който хората в чужбина, които не притежават български мобилен телефон, могат да направят справка, обяви говорителят на данъчните Росен Бъчваров. И от България понякога хората срещат трудности, защото отговорът се забавя заради огромния интерес:
 

"По тази причина дизайнът на услугата позволява извършването на до три справки, а не една-единствена и еднократно, защото ние допускаме, че при част от хората заради големия интерес, може да има известно забавяне".

Няма опасност от злоупотреба с данните с цел например вземане на кредит или лизинг, дори кандидатстването да бъде онлайн, увери Николай Цветанов от Асоцияцията за отговорно небанково кредитиране:

 

"Кандидатстването за онлайн-кредит не изчерпва процеса. Тоест в един определен момент лицето така или иначе трябва да получи сумата, която му е отпусната. В този момент има верификация на неговата самоличност, тоест той се появява или пред банков служител, или пред служител на компания, която е в сферата на финансовите услуги и предоставя сумата, и там той се идентифицира с документа си за самоличност".

 

От Приходната агенция отново припомниха, че няма необходимост от масова подмяна на личните документи.

Около половин милион българи вече са проверили дали данните им са изтекли след хакерската атака в НАП, съобщи говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров. Около 75 % от хората са получили утвърдителен отговор.

С цел сигурност при запазване на информацията са предвидени редица контролни въпроси. Разкриването на телефонна линия се налага, тъй като за живеещите в чужбина, които нямат номер към български мобилен оператор, не беше възможна проверка през интернет приложението дали личните им данни са откраднати при хакерската атака.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4576 |26.07.2019 Руският енергиен министър: Втората линия на ”Турски поток” ще мине през България . 0| 4713 |26.07.2019 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 29.07-02.08.2019 г. . 6| 4154 |25.07.2019 Еврокомисар: България е изправена пред огромната опасност да загуби цялото си свиневъдство . 20| 7108 |24.07.2019 ”Демократична България” излиза на протест - ”Да спрем Гешев - новата бухалка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads