Реклама / Ads
2| 5356 |19.12.2019 НОВИНИ

Накрая и МВР разбра, че има задържана българка в Италия и е управлявала фирма на мафията

.
Задържаната българка Живка Димитрова в Италия в акция срещу ”Ндрангета” е управлявала фиктивно фирма на мафията, съобщи bTV.
 

Живка Димитрова беше арестувана заедно с още стотици сътрудници в три страни на най-мощната италианска групировка "Ндрангета". Сред арестуваните има и полицаи и политици.


Властите в Италия посочват акцията срещу организираната престъпност като втората най-голяма в историята. Операцията започва в ранните часове на деня в 12 области на Италия. Наречена е "Прераждане".


Общо разследваните са над 450 души. Иззети са активи за 15 милиона евро.


Между арестуваните са кмет, политици от "Форца Италия", висши полицейски офицери, юристи, адвокати, счетоводители и членове на масонски организации. В списъка със задържаните фигурира името и на една българка.


Арести, по искане на италианските власти, на територията на България не са извършвани, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. По думите му засега от Рим не са търсили родното МВР.


"Те ни увериха, че няма данни за български граждани. Не знам по каква причина името на България съществува в тази операция, но това е официалната информация по официален път", заяви българският вътрешен министър Младен Маринов.


В италианското официално искане за налагане на мерки за неотклонение обаче откриваме български гражданин - Живка Димитрова. Тя е обвинена заедно с италианец на име Никола Бонавота. По-късно от МВР също потвърдиха задържането на българката без да упоменават името й.


Двамата са работили по една и съща криминална схема, с морално и материално сътрудничество между двамата с цел да избегнат мерките, поставени от Закона за закрила на имуществото.


"Бонавота Никола, ефективен собственик на предприятието, описано по-долу, е делегирал по фалшив начин на Димитрова Живка формалната собственост на търговската дейност "Кафе Сублиме".










 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3794 |01.10.2019 Пламен Георгиев най-накрая подаде оставка и като прокурор . 2| 4152 |18.07.2019 Най-накрая Комисията за защита на личните данни ще проверява НАП . 3| 4411 |25.03.2019 Задържана е разследваща полицайка от Благоевград, внесла телефон на арестант . 6| 3887 |06.02.2019 Най-после К. Ананиев разбра, че психиатриите са в критично състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads