Реклама / Ads
0| 4680 |22.11.2015 НОВИНИ

Бандата от зала "Батаклан" проговори за кървавата баня

.
Ужасът около залата
Американската рок банда "Игълс ъф дет метъл", на чийто концерт в парижката зала "Батаклан" терористи убиха близо 90 от посетителите на 13 ноември, проговори за случилото се. Музикантите дадоха интервю за американското списание "Вайс", в което описват клането, станало в тяхната гримьорна зад кулисите.
 
Вокалистът Джеси Хюз, седнал до своя колега Джошуа Хоум, който не е участвал в концерта в Париж, разказва с приглушен от мъка глас как няколко жертви на атаката са потърсили убежище в гримьорната, преди да бъдат екзекутирани от терористите.

"Вайс" е качил в сайта си само 30-секунден откъс от интервюто. Пълния текст ще бъде излъчен идната седмица.

"Много хора се скриха в нашата гримьорна и убийците успяха да влязат и да ги избият всичките с изключение на едно момче, което се беше скрило зад коженото ми яке", разказва Хюз.

"Хората се правеха на мъртви и се страхуваха толкова много. Една от причините, поради която толкова много хора бяха избити, беше че те не искаха да изоставят приятелите си.

Толкова много хора застанаха пред други хора, за да ги защитят", разказва Джеси.

Бандата остана невредима в атентата и в изявление в четвъртък тя каза, че е ужасена от случилото се и все още се опитва да го превъзмогне.

"Въпреки че сме свързани в болката с жертвите, феновете, семействата и гражданите на Париж и с всички, засегнати от тероризма, ние сме горди, че заедно се изправяме с нашето ново семейство срещу тероризма и че сега сме обединени от една обща цел, тази на любовта и на състраданието", се казваше в декларацията.

"Игълс ъф дет метъл" анулира всички останали концерти от турнето си.

Сред жертвите от "Батаклан" бяха Ник Александър, продавал продукти с марката на групата в дъното на залата, и трима служители на музикалната къща "Юнивърсал", с която работи бандата.

Благотворителната организация на Джошуа Хоум - "Суит стъф", пък обяви, че всички дарения, които ще получи до края на годината, ще бъдат предназначени за семействата, загубили близки в атентат
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7289 |15.11.2015 М. Конакчиева: Терористите избират зала „Батаклан”, защото няма излизане . 25| 5912 |30.10.2015 Фандъкова за зала "Армеец": Бомбите бяха заложени в Изборния кодекс . 7| 4410 |26.10.2015 Правителството освободи "заложниците" в зала "Армеец" . 4| 4338 |12.10.2015 Миков: В кампания на подкупи и липса на политическо говорене залагаме на гражданите и левите стандарти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads