Реклама / Ads
2| 5026 |07.12.2010 НОВИНИ

Банди превръщат хлапета в наркодилъри

.
Полицаите задържат все повече тийнейджъри, които пласират наркотици в училище. Според експерти хлапетата са идеалните търговци за наркобароните, тъй като не попадат под ударите на закона, пише "Стандарт".
 

Привличането на децата за "представители", както мафиотите наричат продавачите на дрога, има специално обучени хора. Това са бандити, чиято цел е да се сприятелят с по-буйните и агресивни тийнейджъри. След като го направят, батковците разхождат младежите из моловете и дори им правят подаръци.

Често ги черпят в кафенетата, където според полицаите става и първото зарибяване с дрога. Докато хлапетата разказват неволите си в училище, батковците им пускат хапче в чашата или пък им предлагат цигара с трева. На другия ден хлапетата вече сами си искат "козче" (цигара с марихуана). Така за 2 или 3 седмици младежите са зарибени и вече ловят свои жертви.

Първото място е училищният двор. "Опитай от моята цигара и друга няма да искаш", предлагат на съучениците си вече зарибените младежи. Така те набират клиенти. За доставка новите дилъри на дрога получават GSM с предплатена карта. От него могат да звънят само на доставчика на дрога.

Дозите дрога хлапетата плащат на доставчика си едва след като продадат. "В зависимост от вида на марихуаната - холандска или българска, цената за половин грам варира между 8 и 15 лева", обясняват полицаите. Хлапетата взимат по 3 лева от продадена доза и така си докарват до 50 лева на ден "джобни".

"Всичко това става пред погледа на охранители, учители и приятели на децата", категорични са от МВР. Когато обаче ченгетата спипат дрога в школския двор, всички се кълнат, че задържаното момче никога не са го виждали да пуши или нарушава правилата. "По този начин, като крият младежите бандити, защото те са такива, вредят само и единствено на останалите деца в училище, които ще бъдат зарибени от съученика си", подчертават от МВР.

"Искаш ли баничка със спанак?"

Това е само една от паролите, с които тийнейджърите си продават марихуана. Кодовите имена на дрогата дилърите сменят всеки месец, така че да не бъдат засечени от полицаите.

"Кафе с пудра" пък е една от репликите, с която младежите искат доза кокаин. "Не е тайна, че луксозният наркотик, както го наричаме полицаите, се продава и в елитни български заведения. Слага се по тоалетните, а след всеки клиент влизат чистачки, които изтриват всички следи", коментираха униформени.

Въпреки това на една от 10 проверки в заведенията се откриват следи от кокаин. Според разследващите този вид дрога се пласира най-вече в центъра на София. "Белият прах е по-скъп наркотик, не всеки си го позволява, тъй като половин грам от него се търгува най-малко за 70 лева", коментираха още полицаите.

Марихуаната пък е най-разпространената дрога сред тийнейджърите, показват данните на МВР. Всеки ден у нас се залавят най-малко по 2 килограма от наркотика. "Има го най-много, защото струва най-малко", коментираха полицаите.

За амфетамин пък кодът през този месец е "Кака ти Ани с теб ли е". Това според униформените означава "имаш ли хапче". Ако отговорът на дилъра е "Днес Ани е страшна", пък означава, че амфетаминът е с много добро качество.

Цената на хапчетата варира от 10 до 50 лева. Освен от качеството обаче тя зависи и от времето, в което се продава дрогата. "В началото на вечерта цената е ниска - 10 лева, за да се зариби клиентът. Тъй като действието на таблетките е 5-6 часа, но в края на вечерта цената скача, тъй като и желанието за него се увеличава", коментират полицаите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4648 |19.11.2010 К.Нинова: ГЕРБ прави подарък на контрабандистите . 1| 4800 |12.10.2010 Бандити крадат по 2 бона на ден от банкомати у нас . 9| 7811 |29.09.2010 Заловиха маке магаре контрабандист . 12| 7660 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads