Реклама / Ads
13| 7792 |16.12.2009 НОВИНИ

Бандитът Гейзо проговори от Германия, направи МВР за смях

.
Гейзо(вдясно) и Кроки се издирват
Единият от издирваните МВР бандити за обира и престрелката на автомагистрала „Тракия" - Евгени Милев, известен в криминалните среди като Гейзо от седмица живеел в Германия и нямал нищо общо с кървавия инцидент край столицата.
 

За това разказва самият Гейзо в телефонен разговор за в. „Труд”. Вчера пък МВР официално разпространи на сайта си снимките на Евгени и брат му Емил – Крокодила и ги обяви за общодържавно издирване. Кроки и Гейзо са заподзрени като тартори на банда за магистрални грабежи, обрала преди два дни турчина Мустафа Гюмюш. При завързалата се тогава престрелка с полицата падна убит бандитът Димитър Митрев – Богровеца, а въпреки мащабната полицейска акция на барети, жандармерия, униформени и цивилни, други участници от бандата не бяха заловени.

В телефонното си интервю Гейзо обяснява, че се намира на 2000 км. от България, а по телефона от приятели разбрал, че го топят за магистралния грабеж.Той имал свидетели, които с подписи и печати можели да докажат, че от седмица е в Германия.

Гейзо е категоричен, че никога не е живял в Богров, а с убития Богровец нищо не го свързвало.
„Идвали от негово име да ме заплашват. Не сме били приятели, по-скоро обратното. Виждал съм го преди 8 г. и нито веднъж оттогава”, обяснява издирваният от МВР. Според него пълни глупости били твърденията, че с брат си са част от банда.
„Че кога сме правили с брат ми магистрални грабежи ? Посочете ми някой свидетел, че ние сме грабили, или някой, който да ни е видял с Богровеца - той да шофира, аз да се возя... Такъв няма. Полицайски интриги само! Заради тях не ми се седи в България. Щом стане някъде беля, идат да ми звънят на вратата и да ме питат дали съм бил там. Имам късмет, че съм бил в Германия, докато тая престрелка е ставала. Както имах късмет и по-рано, когато убиха един полицай в Своге, че по същото време бях задържан в едно районно. Иначе щяха да кажат, че аз съм застрелял човека... Имам късмет”, кълне се Гейзо. Той обяснява, че в Германия е на гости на приятелка. Преди време в Нюрнберг държал с нея ресторант “България”. Но после в местен вестник публикували снимката му и го обявили, че в България се е занимавал с обир на преминаващи през страната турци.

Мен много турци с добро ме познават, но като ми разлепиха снимката - като че съм Осама бен Ладен, - хората се хванаха за главата. Така ме изгониха от Нюрнберг и през февруари - ща, не ща - се прибрах в България”, признава набеденият за бандит. В родината той се занимавал с превоз на дърва за огрев. От няколко дни не бил чувал брат си Кроки, но като важна част от биографията си смята, че навремето е лежал с Ахмед Доган в софийския затвор. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5641 |30.10.2009 Маркова проговори от Австралия, нямало теч в сигурността . 14| 5148 |01.10.2009 След седмица мълчание президентът проговори за Славяново . 4| 5539 |01.10.2009 Куйович скандално проговори от затвора . 32| 7453 |08.06.2009 Късо съединение в държавата, ако Константин Пенчев проговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads