Реклама / Ads
54| 9681 |13.08.2010 НОВИНИ

Н. Банев: Цонко Цонев е екстрасенс, терминатор и лъжец

.
Николай Банев
Словесен двубой между олигарха Николай Банев и кмета на Каварна Цонко Цонев разхлади горещата августовска утрин. Банев нарече градоначалника на Каварна “лъжец”,“терминатор” и “екстрасенс”, и го обвини в документални далавери с продажба на апетитни места от плажа по Северното Черноморие.
 

Най-популярният рокаджия сред кметовете пък иронично обяви Банев като “чиста вода ненапита”, “единственият невинен човек в държавата” и директно го уличи, че е съсипал сума предприятия в страната.

Повод за конферентния разговор между двамата стана репортаж на bТВ, направен по сигнали на зрители, че плажът край ваканционно селище “Русалка” е недостъпен за хората, които не летуват в комплекса. Банев е заградил цялата площ от 330 декара с ограда, поставил е бариери с КПП-та и събира незаконно пари за вход, паркинг и преминаване, а за плажуване пред самата “Русалка” тарифата била 50 лв.

Пред камерите на медията хората, отговарящи за поддръжката на комплекса бяха категорични, че лично Банев и съпругата му Евгения са им наредили да събират тези пари. След излъчването на репортажа вчера, днес Банев вече се похвали в студиото на bТВ, че бариери няма, сумата от 50 лв. се събирала само за ползващите all inclusive. Другите плащали само такса от 6 лв. за пракинг, защото за да се стигне до плажа се преминавало през частна собственост. Оказа се, че ако искате да стигнете до плажа без да платите таксата за преминаване и паркинг, трябва да оставите автомобила си извън комплекса и пеша да изминете почти 3 км.

Банев се оправда със служителите си, които говерели пред репортерите неверни неща, но каза, че няма как да ги контролира всичките. Освен това той заподозря bТВ в тенденциозност, защото се занимавала само с неговите имоти и ги обвини, че мрязат частната собственост.

Действията на Банев са незаконни, именно заради това през април наредих будката и бариерата да бъдат съборени. Банев няма документ за собственост за тази зона. Заради него сега срещу бившия областен управител на Добрич се водят 7 преписки за престъпление по служба, защото незаконно предостави на Банев земя.

Ще го съдя, действията му бяха незаконни, той е терминатор, целият имот е моя собственост, няма нарушения, опонира Николай Банев.

По телефона се включи и представител на МРРБ, който бе категоричен, че плажът пред “Русалка” е предоставен на Банев под наем за стопанисване за 5 г., но той няма никакво право да събира такса за него и да не осигурява свободен достъп на желаещите да го посетят.

Николай Банев е известен като един от родните олигарски, натрупал капитал покрай масовата приватизация чрез фонда си “АКБ Форес”. Днес обаче повечето от приватизираните фирми са затворени и разпродадени. Банев и съпругата му са известни и с ексцентричните си изблици – поканиха Джо Кокър да пее на свадбата им срещу тлъст хонорар. По-миналото лято пък тогавашният премиер Сергей Станишев бе засечен от папараци да отмаря на яхта на олигарха. Малко след това Банев придоби държавни гори и земи в района.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5364 |16.06.2010 БНТ с 15 млн. дългове, Цонев бил спестовник . 17| 4893 |09.06.2010 Й. Цонев: Оставиха страната без барбекю, на пости . 7| 4697 |08.06.2010 Апелативният съд също освободи Николай Цонев . 13| 6244 |08.06.2010 Ген. Симеонов бил под чепика на Николай Цонев, подписвал документи под натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads