Реклама / Ads
21| 7709 |30.09.2015 НОВИНИ

Банкери пред Фрог: Уволниха шефката на Банков надзор Нели Кордовска

.
Нели Кордовска
Шефката на Банков надзор в БНБ Нели Кордовска била уволнена, съобщиха банкери на Фрог нюз. Наш репортер се опита да провери на място този факт, но ръководителката на надзора изненадващо не се появи на работното си място. Това или потвърждава нейното отстраняване от длъжност, или пък е доказателство, че се крие.
 

Портиерът на офиса на Банков надзор обясни, че очакват Кордовска да пристигне всеки момент.  Малко след това уверение бе изпратен неин служител, който заяви, че тя няма да се появи в сградата. Имала други ангажименти.  На въпрос дали вече шефката й не е част от екипа на Централна банка, чиновничката повтори казаното вече: „Тя няма да дойде днес”.

 

Ако слухът за уволнението на Кордовска се потвърди, стотици пострадали от фалита на КТБ ще получат поне мъничко удовлетворение, тъй като тя е част от схемата за съсипване на банката. Преди време депутатката Менда Стоянова разкри част от безобразията, вършени от шефката на Банков надзор: „Разрешавала е от името на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) в банките да бъдат променени условията по договорите на 1000 депозанти в обявената в несъстоятелност КТБ, за да станат влоговете им гарантирани, на което те не са имали право”.

 

Освен това Кордовска е ощетила данъкоплатеца с 6 милиарда в качеството си на зам.-председател на Гаранционния фонд. „ Шефът на Банков надзор на БНБ е решавала съдбовен за данъкоплатците въпрос за 6 млрд. за 3 дни. Какво е налагало да взема такова решение точно в тези 3 дни, когато има пълномощно да управлява?! Защо не е изчакала да дойде новият председател на Фонда за гарантиране на влоговете?” Това коментира неотдана пред Фрог нюз депутатът от БСП Румен Гечев.

 

Кордовска също е имала сметка в съсипаната банка, като тя е надхвърляла лимита на гарантираните депозити. Затова тя е изтеглила парите си от КТБ във време, когато банката вече е била затворена. Това предизвика пореден скандал и вълна от възмущение. Въпреки това нито една институция не се зае да разследва поведението на Кордовска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4418 |30.09.2015 Бомба и доматена атака пред Народното събрание . 30| 6374 |30.09.2015 Страхил Ангелов за Фрог: Обама ще клекне пред Путин . 14| 6065 |29.09.2015 Абуаси пред Фрог: Христос не е влязъл в Йерусалим с „Мерцедес 600“, а на магаре . 3| 4481 |29.09.2015 Владимира Янева се изправя пред съда на 20-и октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads