Реклама / Ads
37| 8884 |27.09.2014 НОВИНИ

Бареков и Калина се скараха за „Евромайки“

.
Калина Крумова
Лидерът на ББЦ Николай Бареков и прясно напусналата партията Калина Крумова се скараха за „Евромайки“. Доскорошната кандидат-депутатка учреди днес официално своя партия в НДК със същото име. От ББЦ, обаче разпространиха съобщение, че Крумова няма право да използва името на женската организация, защото то било вече регистрирано в патентно ведомство.
 

От новосъздадената партия върнаха отново отговор чрез медиите, в който се казва: Във връзка с твърденията на представители на партията ББЦ, че името на сдружението ни вече е запазено като търговска марка, моля да имате предвид следното. Нашата организация е юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза. Колегите не са регистрирали търговска марка, а са подали искане за регистрация на такава - това лесно може да се провери на сайта на Патентното ведомство.  По-натам в него се казва: Както е видно от наименованието й, заявената от ПП ББЦ марка е търговска – за извършване на търговска дейност, а нашето сдружение има нестопанска цел. В тази връзка, заслужава внимание факта, че политическият проект явно планира да осъществява търговска дейност под това наименование – иначе няма смисъл да се запазва не име на сдружение, а търговска марка. Никъде в действащото българско законодателство не се забранява регистрацията на сдружение с наименование, за което е подадена заявка за запазване на търговска марка – нито в Закона за марките и географските означения, нито в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Ние сме запазили наименованието „Евромайки“ за сдружението в „Информационно обслужване“ АД и имаме удостоверение за това – ако името вече беше запазено, щеше да ни бъде отказано да го запазим. Това са правните аргументи, останалото са политически спекулации, които не заслужават коментар – в крайна сметка компетентните органи ще решат евентуалните спорове между страните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4823 |27.09.2014 Бивши министри се скараха зверски за всички енергийни проекти . 47| 10297 |26.09.2014 Служители на ‘‘Ноу фрейм медия‘‘ на протест срещу Николай Бареков . 93| 13632 |20.09.2014 Д. Найденова: Имам нужда от сапун след Бареков . 35| 5999 |17.09.2014 К. Крумова: Бареков не е глупав; знае защо напускам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads