Реклама / Ads
33| 8188 |26.06.2020 НОВИНИ

Въпреки скандалите: „Барометър България“ сочи ГЕРБ за победител на изборите. "Оставя“ Слави извън парламента

.
Източник: „Барометър България“
Социологическо проучване на „Барометър България“ сочи ГЕРБ като победител на изборите. В същото врече „оставя“ партията на Слави извън парламента. Твърди се, че резултатът се базира на запитване до 828 души на възраст над 18 г. между 20 и 25 юни т. г.
 

Парадоксално е, че въпреки грандиозните скандали на правителството на Борисов, социологическата агенция отрежда с изследването си 33,5% подкрепа на  ГЕРБ на бъдещите избори.  БСП са на второ място с 18,2%, но продължава тенденцията им на отлив на подкрепа, като вътрешните противоречия и неяснотата дали и какви промени ще настъпят в партията отблъскват избирателите им, включително и от най-твърдото им ядро. Няма промяна в подкрепата на традиционния електорат на ДПС и те биха били трета политическа сила с 10 % от гласовете, ако изборите се провеждаха сега.

 

При избори днес Обединени патриоти с 9% биха били четвъртата политическа сила в бъдещия парламент, като през последните месеци запазват и консолидират подкрепата на патриотично настроената част от българските избиратели.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", която наскоро получи регистрация, тепърва ще трябва да изгради структури и предстои да се види какви лица ще представи пред евентуалните си избиратели на местно ниво. Към момента разчита предимно на популярността на лидера си, като телевизионна звезда, и привлича подкрепата на 3,4% от анкетираните – предимно млади хора във възрастовата група 18-26 години и от малки населени места.

 

„Демократична България“ трудно ще успее да мобилизира достатъчна подкрепа, за да прескочи изборната бариера. Към днешна дата привлича вота на 3% от анкетираните – десни избиратели от столицата и най-големите градове.

Наблюдава се и значим процент колебаещи се (10,7%), част от които са привърженици на левия политически сектор, които засега са снели традиционното си доверие към столетницата, но все още не са решили към кого да го насочат. И през юни значителен си остава делът на негласуващите – 43,5%.

 

Характеристики
Период на провеждане на изследването: 20-25.06.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 828 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5372 |18.06.2020 Пламен Бобоков - задържан, въпреки платената парична гаранция . 10| 5495 |15.06.2020 Големи руски градове се отказват от военните паради въпреки Путин . 3| 4901 |12.06.2020 Каракачанов: Въпреки Covid-19 парите за армията няма да се пипат . 3| 5355 |05.06.2020 Въпреки протестите и напук на активистите - НС одобри промените в Закона за биоразнообразието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads