Реклама / Ads

0| 2420 |04.05.2022 НОВИНИ

В Беларус: Наказват със смърт, ако те обвинят в тероризъм

.
Горната камара на беларуския парламент одобри законопроект, предвиждащ възможността за смъртно наказание за опит за терористичен акт, предаде държавната агенция Белта.

В края на април депутатите на Беларус приеха на две четения законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, предлагащ възможността за прилагане на смъртно наказание при опит за терористични атаки. Пресслужбата на долната камара на парламента подчерта, че "законопроектът е изготвен с цел възпиращ ефект върху разрушителните елементи, както и за демонстриране на решителната борба на държавата срещу терористичната дейност". В Беларус, за да влезе в сила, законопроектът трябва да бъде одобрен от двете камари на парламента и подписан от президента, допълва БТА.

 

„Сенаторите на заседание на осмата сесия на Съвета на Републиката на Народното събрание от седмо свикване одобриха законопроект за промяна на Наказателния кодекс. Законопроектът коригира подхода към прилагането на изключителната мярка за наказание – смърт. ", се казва в доклада.

 

В него се цитират думите на председателя на комисията по законодателство и държавно строителство на Съвета на републиката Сергей Сивц, че законопроектът „предвижда налагане на смъртно наказание за опит за убийство на представител на чужда държава или международна организация с цел предизвикване на международни усложнения или война; опит за извършване на международен терористичен акт или терористичен акт с използване на радиоактивни вещества или ядрени материали, химични или биологични вещества; опит за извършване на убийство на държавна или обществена личност във връзка с неговата държавна или обществена дейност с цел въздействие върху вземането на решения от властите; сплашване на населението; дестабилизиране на обществения ред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 4045 |21.03.2022 Бях видял толкова много смърт, че спрях да я възприемам. Агонията на Мариупол от първо лице . 4| 2650 |17.02.2021 Наказват полицаите от купона в Сандански . 5| 3535 |07.01.2021 Наказват учителя от Бистрица за инцидента с ултравиолетовата лампа . 1| 4057 |26.10.2020 Гореща точка - Беларус: С национална стачка искат оставката на Лукашенко
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ