Реклама / Ads
0| 4654 |10.11.2014 НОВИНИ

Без опасност за живота са пострадалите в катастрофата

.
Източник: Булфото
Няма опасност за живота на пострадалите при катастрофата между трамвай и автобус в центъра на София. Ранените са общо седем души, сред тях и ватманката на трамвая. Три жени са били приети в „Пирогов", като едната остава за изследвания в спешния институт. Другите две са изписани без сериозни травми. Останалите ранени - един мъж и три жени, са закарани във Военномедицинска академия, където им предстоят изследвания.
 
Днес около 10.50 ч. автобус №72 и трамвай катастрофирага на кръстовището на бул. „Драган Цанков" и бул. „Христо и Евлоги Георгиеви", вследствие на което трамваят излезе от релсите.

По първоначална информация автобусът е ударен в задната част от трамвая, който е навлязъл в кръстовището. След удара трамвайната мотриса е дерайлирала и е излязла с повече от метър встрани.

Според разкази на свидетели и органите на реда автобусът, който се е движел по бул. „Христо и Евлоги Георгиеви", в посока Националния стадион „Васил Левски", е минал на червен светофар и е бил блъснат странично от трамвая, който правел завой на Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия в посока бул. „Драган Цанков".
 
Шофьорът е дал алкохолна проба, която е отрицателна. Той разказа, че спирачките му са отказали и затова е минал не на червен, а на жълт светофар.

След инцидента читател на Фрог нюз ни сигнализира: „Бяхме първа кола след автобуса на сфетофара на Евлоги Георгиев и той си мина съвсем необезпокояван на червено!!! Никакви спирачки не са му отказали. . . бързаше като ненормален и трамваят се заби в него, защото не очакваше, че някой идиот там ще минава на червено! Тия шофьори всичките до един трябва да им се вземат разрешителните, защото голям процент от маневрите им застрашават сериозно участниците в движението!”   

В района на инцидента има камери. Записите ще бъдат иззети, за да се установи кой е виновен за инцидента. Движението на възловото кръстовище в центъра на София вече е отворено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4362 |10.11.2014 Външно предупреди за опасност сънародниците ни в Либия . 1| 4227 |07.11.2014 Б. Димитрова: Не от споразумението, а от недоволството зависи живота на кабинета . 16| 4985 |30.10.2014 Експерт: Има опасност Русия да спре газта към България . 2| 5394 |26.10.2014 Борят се за живота на катастрофиралите край Айтос съпрузи, чието бебе загина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads