Реклама / Ads
7| 8826 |25.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Елена Йончева: Защо Борисов мълчи за ”Граница” и престъпленията?!

.
Елена Йончева в Бургас
„Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти, защото са засегнати въпроси, касаещи националната сигурност. А той не казва нищо. Защо? Чакаме отговори от него”. Това заяви народният представител от БСП Елена Йончева след представянето на филма си „Граница” в Бургас.
 
Тя посочи, че копие на филма е предоставено на премиера, а също и на президента Румен Радев, главния прокурор Сотир Цацаров и посланиците на страните-членки на ЕС в България.

Йончева посети морския град по покана на колегите си инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, които уважиха прожекцията. Сред присъстващите  бяха също общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов, областният председател на БСП-Бургас Стойко Танков и областният председател на ОЖС в БСП-Бургас Тинка Желязкова.
„Валери Симеонов определи филма като скучен. Той обаче не е филмов критик, а вицепремиер”, коментира Елена Йончева. Тя заяви още, че тази тема е само едно малко повдигане на завесата, свързано с корупция, с бежанските канали, свързано с това как се охранява границата.

„Повдигам темата доколко служители на Гранична полиция участват в този бежански канал, доколко държавата покровителства бежанските канали. Основната тема е корупцията при изграждането на това съоръжение, а не дали оградата пада вследствие на различни метеорологични условия. Става въпрос за това, че от тази ограда се е крадяло и това е за сметка на функциите на това съоръжение, защото то се минава изключително бързо и лесно, буквално за минути” – каза Йончева.
Информационната система за наблюдение не работи повече от две години и половина и това се знае от управляващите.

„Въпросът е защо не работи. И когато имаме тази комбинация между неефективно съоръжение, за което сме дали 200 млн. лева и не върши своята възпрепятстваща функция, а в същото време системата за наблюдение не работи ефективно, тогава си задаваме въпроса „Кому това е изгодно?” Защо се случва така? Дали става дума за безхаберие и непрофесионализъм или става дума за целенасочена политика? Това е въпросът, който аз поставям и търсим отговор от управляващите” – допълни Елена Йончева.

Тя информира, че е внесен сигнал в прокуратурата и ДАНС на 9-ти юни и той се разглежда. В момента се разследва тази афера.

„Друг е въпросът дали ще има политическа воля, за да се огласи кой е откраднал парите от всички нас, за сметка на нашата национална сигурност” – коментира още Йончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8 |19.03.2024 Биткойнът поевтинява с над 5% по време на търговията във вторник . 0| 38 |19.03.2024 ГЕРБ връщат мандата на Радев. Ще има ли правителство? /на живо/ . 0| 189 |19.03.2024 Пускат окончателно на свобода Червения пират . 2| 364 |19.03.2024 Поредно пренареждане на жълтите павета в центъра на София. Шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads