Реклама / Ads
0| 3113 |23.03.2022 НОВИНИ

БФС изключи 62 клуба, подкрепили Бербатов

.
Източник: БГНЕС
Българският футболен съюз изключи от редиците си аматьорските клубове, които на 18 март гласуваха Димитър Бербатов да бъде президент на централата. Това беше решено на днешното заседание на Изпълнителния комитет.
 

Новината беше съобщена на сайта на централата.

 

Над 60 са изключените клубове от долните дивизии. Те присъстваха на конгреса миналия петък, на който Бербатов беше избран за президент с пълно единодушие.

 

Преди това от БФС обявиха, че избори за нов президент няма да има, тъй като все още не са вписани в Търговския регистър резултатите от провелия се през октомври 2021 г. конгрес, на който Борислав Михайлов беше избран за четвърти мандат. Причината е обжалване от страна на Бербатов и подкрепилите го тогава клубове.

 

Дисциплинарната комисия ще се занимава отделно с ЦСКА и другите професионални клубове, подкрепили бившия нападател на "Манчестър Юнайтед". Комисията по етика и феърплей предлага индивидуални и отборни санкции, като техният характер не се посочва. Според неофициална информация се предвижда "червените" да бъдат глобени с 15 000 лв., а изпълнителният директор Филип Филипов, който ги представяше в НДК, да бъде изключен завинаги от системата на футбола.

 

Още над 40 други клуба също са изключени като членове на БФС, но поради други причини - невписване в регистъра на ММС, свързани лица в управлението и нарушение на различни разпоредби. Не е ясно кои и колко от въпросните клубове са заявили подкрепа за Бербатов.

 

По-рано през деня от ФИФА и УЕФА изразиха притеснение за ситуацията в българския футбол и посочиха, че ще търсят мнението на министерството на младежта и спорта, докато следят под лупа казуса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3000 |11.03.2022 Великобритания налага санкции на 386 руски депутати, подкрепили агресията на Путин . 0| 33271 |05.03.2022 Бойко Станкушев: Готови сме да се превърнем във васална на Путин държава. У нас е имал изключително послушни слуги . 0| 3027 |04.03.2022 Международната федерация по гимнастика изключи Русия и Беларус от всички състезания . 2| 2947 |23.02.2022 Бербатов алармира: БФС се готви да изключи десетки футболни клубове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads