Реклама / Ads
4| 3763 |21.10.2019 НОВИНИ

С ”Биг мама скендъл” направи куц старт делото срещу Баневи

.
Подсъдимата госпожа Евгения Банева Източник: БГНЕС
Защитата на Николай Банев посочи, че ”изключително популярният” Банев нямало да се укрие, ако бъде пуснат от ареста въпреки финансовия ресурс, с който разполага, предаде ”Нюз.бг”. Нямало да остави на произвола на съдбата родната си майка, съпругата и децата. Нямало и да зареже бизнеса си.
 

Към бизнесмена се прилагало "унизително отношение", защото не му се разрешавало да се яви в съдебна зала с костюм и така да изрази уважение към съдебния състав. Николай Банев имал заболявания и възрастови изменения, продължиха опитите си да ни разплачат шестимата адвокати на сем. Баневи.

 

В ареста дневно залагали по 20 капани за мишки, които на сутринта били пълни. С мишки. Банев дори искал да донесе днес един в съда, за да демонстрира условията, които бил принуден да понася. Мръсотията е страшна, няма топла вода, простена бизнесменът.

 

"Наслушах се на стотици лъжи от страна на прокуратурата", оплака се подсъдимият. Лъжа е и твърдението, че водел луксозен живот. Нямал страст да обезкостява приватизирани предприятия, твърди праведникът.

 

Като на важен и стратегически инвеститор за 50-ия рожден ден лично премиерът Б. Борисов му изпратил поздравителен адрес. Банев се закани да осъди всички физически лица и институции, които "уронили доброто Му име".

 

"Явно ме превъзпитавате да спя с хлебарки", опита жанра "черен съветски хумор" Николай Банев. Не можел да си прави физиотерапията в кауша. Прокуратурата го репресирала. Поиска като свидетели да бъдат призовани Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трайчо Трайков.

 

Неколцина от половин дузината адвокати на фамилията настояха пред съда Николай Банев да даде интервю на журналистите.  Поискаха и НАП да предостави финансови документи, чийто обем се побира в 27 чувала. Особено активната адвокатка Татяна Дончева обвини прокуратурата в съдебен произвол.

 

Изнервеният съдебен състав, осъзнал численото превъзходство на противника, извърши тактическо отстъпление, като отложи делото, докато бъдат събрани допълнителни доказателства. От чували, папки и капани (за мишки).

 

Специализираният съд обяви, че делото ще бъде подновено на 20 ноември т. г.

 

Евгения и Николай Баневи бяха арестувани на 26 октомври 2018 г. на летището в Ница въз основа на европейска заповед за арест, издадена от българските власти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4542 |30.09.2019 Тервел Пулев: Хората, пътували с Борис Станчов, са знаели за тази измама. . 2| 4138 |12.03.2019 КТ ”Подкрепа” сигнализира за измама с фалшиви формуляри за трудови книжки . 1| 4489 |26.02.2019 Австрия разкри финансова онлайн измама с българска следа . 11| 4620 |18.02.2019 Георги Марков: България няма да се откаже от Дядо Коледа и мама и тате

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads