Реклама / Ads
7| 3582 |18.05.2023 НОВИНИ

И Биков хвърли Гешев пред влака, а ГЕРБ са чисти като момина сълза

.
”За нас е по-добре БарселонаГейт да се разглежда от друг главен прокурор”. Този лапсус направи в ефира на Nova News Тома Биков - едно от остриетата на ГЕРБ. На фона на лавинообразния скандал с Иван Гешев, Борислав Сарафов, Бойко Борисов и ГЕРБ това обаче звучи по-скоро като неволно признание отколкото като грешка на езика. Причината - Биков дори не се опита да поправи думите си.
 

Главният прокурор неведнъж е обяснявал, че той е просто "административен ръководител на административните ръководители" и от него на практика нищо не зависи - той нито има информация за конкретни досъдебни производства, нито упражнява толкова голям контрол върху тях. Казано иначе - не главният прокурор е този, под чийто надзор е БарселонаГейт. Уж. 


Биков обаче призна, че за ГЕРБ би било по-добре разследването по БарселонаГейт да не бъде приключено докато на поста главен прокурор стои Иван Гешев, защото явно именно той е този, който има контрол върху хода на досъдебното производство. Това вероятно има общо и с онова интервю на обвинител №1 пред "Капитал", когато напомни на политическия елит, че все още има неприключили разследвания, изходът от които може да е фатален за кариерата им на политическия небосклон. 


"Захлахите към т.нар. "политически боклук" говорят, че в прокуратурата тези дела са били държани умишлено на трупчета. Интересът ни винаги е бил тези сигнали да бъдат разгледани и приключени. Ако има достатъчно доказателства, да има обвинителен акт с инструментите на правото, не с инструментите на реториката", заяви още Тома Биков в ефира на Nova News. 


Борисовият депутат заговори за "явното" желание на Иван Гешев да влезе в политиката и дори го посъветва да опита политическа кариера, но не в ГЕРБ, защото в партията "има достатъчно добри юристи" и те "нямат нужда от помощта на Гешев". 


Същевременно Бикон отрече Борисов да е предлагал на Гешев завоалирано посланически пост в Израел и хвърли топката към президента Румен Радев, който по закон одобрява предложенията за посланици. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6797 |18.05.2023 Гешев се покрива: Излиза в отпуск по лични причини . 32| 7446 |18.05.2023 Десислава Атанасова с тежко признание: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона . 6| 3004 |18.05.2023 Сарафов VS. Гешев: В НС изслушват началника на НСО и председателя на ДАНС . 11| 5162 |17.05.2023 Визитата на Гешев, по време на която посети САЩ, е струвала на държавата близо 15 хил. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads