Реклама / Ads
11| 7804 |03.02.2024 НОВИНИ

Не е шега: Петър Волгин интервюира Иван Гешев

.
Петър Волгин и Иван Гешев
Петър Волгин интервюира Иван Гешев. Говорят си за престъпност. Гешев критикува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Не, това не е шега, това е съдържание, излъчено по обществената медия БНР.
 

"Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато главен секретар беше Бойко Борисов". Това каза бившият главен прокурор Иван Гешев", казва Гешев пред Волгин в контекста на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.


"Това е сигнал и синдром, че държавата е болна, а правоохранителните органи и съдебната система не работят", казва още той.





Още нещо, което не е съвсем ясно дали работи е СЕМ в настоящия му състав. Не само Петър Волгин продължава да представя "другата гледна точка" - разбирайте руската гледна точка в национален радиоефир и то - да се подчертае - в обществената медия БНР, която има законово внедрени задължения да търси обществения интерес и да го следва сляпо, но днес слушаме и нова екзотика - Петър Волгин интервюира бивш главен прокурор, отстранен от поста след гласуване на Висшия съдебен съвет.

 

Главен прокурор, който сега прави гражданско сдружение и чийто мандат като магистрат номер 1 мина с множество искания на оставка от гражданите, както и в светлината на множество съмнения в тежка корупция. 

 

"В България властва законът на джунглата", казва Гешев. Твърдения, странно в контекста на факта, че именно той до неотдавна бе главен прокурор. Той бе обвинител номер 1. Той прекратяваше прокурорски проверки или обратното - даваше им път.





Преди да поговори на "джендъри" - впрочем каква по-добра платформа от ефира на Волгин да се използва това обидно название - Гешев изказва "индиректно предположение, че Бойко Борисов може да стои зад опита за атентат срещу него".

 

Стигаме и до "джендърите":

 

"Като се сетите за евроатлантизъм, за какво се сещате – за бежанци, за джендъри, за погрешна политика, за ограничения? Аз за това се сещам", посочва Гешев.

 

В същото време, слушателят се чуди защо общественото радио му причинява това. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7098 |03.02.2024 Масов арест на журналисти в Москва: Путин не иска светът да види протестите срещу мобилизацията . 0| 4413 |03.02.2024 Почина театралният режисьор Борислав Чакринов . 3| 14936 |03.02.2024 Доходите ни ще растат. Кои са най-търсените професии? . 4| 10090 |03.02.2024 Андрей Янкулов, АКФ: В един момент сякаш имаше напрежение между Пепи Еврото и Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads