Реклама / Ads
4| 19616 |12.08.2024 НОВИНИ

Биляна Петрова за предсрочното си освобождаване от затвора: Не мога да повярвам, още съм напрегната

.
Биляна Петрова (вдясно) Източник: БГНЕС
"Изненадана съм, не очаквах да ме пуснат предсрочно от затвора." Това заяви Биляна Петрова, която беше освободена 11 месеца преди излежаването на 5- годишната присъда за получаване на подкуп.
 

Няма да наруша условията на предсрочното освобождаване, категорична бе тя. Петрова беше освободена от следствения арест в Бургас в 17.00 часа днес. 

 

След като Апелативния съд в Бургас потвърди решението на ОС в Сливен за предсрочно освобождаване на Биляна Петрова, тя излезе от следствения арест екзалтирана:





"Не мога да повярвам, още съм напрегната. Много се радвам, че всичко приключи. Това е огромно изпитание - престоят в женски затвор. Не знам как е в мъжките затвори, но в женски затвор е огромно изпитание. Разказите за казармата, които съм слушала, са като "санаториум" в сравнение с дисциплината в женския затвор. Трудно ми е да повярвам, но съм щастлива и искам да върна живота си обратно отпреди кметуването".

 

Петрова коментира и причините, според нея, прокуратурата да внесе протест срещу решението на съда за предсрочно освобождаване:

 

"Обяснявам си го, защото самата аз навремето отказах да лъжесвидетелствам срещу Иванчева и провалих на бившия главен прокурор идеята за бърз процес. И тези заплахи не ги крия, винаги съм ги получавал oт деня на ареста и след ареста. Така че това беше очаквана линия на поведение", посочи тя, цитирана от БНР.





Една от причините за предсрочното освобождаване е влошеното здравословно състояние:

 

"Това е счупен тас и гръбначен стълб. Развила съм много тежка остеопороза".

 

Платих висока цена, загубих майка си, сега се надявам да освободят и Десислава Иванчева, каза още Петрова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2440 |12.08.2024 Заради голям пожар: Обявиха бедствено положение в община Харманли . 2| 2324 |12.08.2024 ЕС отпусна 2 млн. евро за програма за разминиране в Украйна . 1| 2320 |12.08.2024 Шолц към иранския президент: Цикълът на насилие в Близкия изток трябва да бъде спрян! . 17| 2900 |12.08.2024 Трагедия в Пловдив: 6-годишно дете простреля смъртоносно баща си със служебния му пистолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads