Реклама / Ads
29| 8186 |06.05.2021 НОВИНИ

Бимбалов: Борисов е нашият пингвин - пристава на този олигарх, който му донесе по-голямо златно кюлче

.
Радослав Бимбалов
Женският пингвин е много претенциозна мома. Ляга си с този мъжки пингвин, който й донесе най-голямо камъче.
 

От вчера знаем, че Борисов е нашият пингвин - пристава на този олигарх, който му донесе по-голямо златно кюлче.
При маймуните алфа-мъжкарят налага волята си с брутално демонстративно насилие над опонентите си. От вчера знаем, че Борисов показва демостративно на антуража си как се насилва непослушен олигарх в затвора. За назидание.
Като цяло не е вярно, че нямаме закони. Имаме. Но са пряко взети от света на животните.
Нямаме празник на храбростта, обаче. В България празнува страхът. Ежедневно.

 

Радослав Бимбалов, Фейсбук

 

 

Темата коментира и адвокат Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки":

 

Очакванията ви, че прокуратурата ще се активизира след казаното от Илчовски пред парламентарната комисия, се основават на непознаване на разделението на властите у нас. То е сакрално за българската конституционна тъкан и се разбира като пълна и абсолютна независимост не на просто на съдебната власт, а на държавното обвинение, от всички останали власти, особено от законодателната, характеризиращо се със самостоятелна дискереция дали гласувани от парламента закони да се прилагат и ако да - в какъв обем. Което не намери одобрение, се обявява за “политически натиск” и тук дискусията свършва.


Че това е така, знаем от даваните досега правни тълкувания на натоварения едновременно със земна и божествена мисия главен прокурор. Като такъв той едва ли ще посегне на друг ревностен крепител на вярата, примерно на премиера - едно, защото е ктитор, друго, защото по снимки на кюлчета не се работи, и трето, защото и да се окаже, че записи с издевателства над карнобатски бизнесмени има, то авторът им ще е анонимен, а и те няма да са изготвени по надлежния ред. Като нищо и самият Илчовски да осъмне с обвинение, защото твърденията за кадруване в министерства, търговия с влияние и други подобни, могат единствено да бъдат защитни версии на обвиняеми лица и подлите им адвокати.

 

Това, разбира се, в случай, че се извърши проверка според детайлната и прозрачна процедура, разписана в чл. 145 от Закона за съдебната власт и наблюдаващият прокурор немотивирано разреши разгласяване на (част от) материалите. Немотивирано, защото една уважаваща се независима власт мотиви не дължи, а защо не ги дължи - върнете се в началото при разделението на властите.

 

Журналистът Иван Бакалов:

 

Забелязва ли се, че рекетът на мутрогербаджиите върху земеделския бизнесмен, който пропя вчера, стигнал върха си в края на 2020, когато му поискали половината от продукцията. Дотогава плащал 700-800 хил. годишно, като продавал зърно на занижени цени на оня с пилетата, срещу това му решавали проблемите.
Съвпада с рекета върху Божков, който плащал 20-ина процента, но по същото време му поискали да прехвърли лотарията на когото трябва.
Изглежда Борисов е очаквал на предстоящите избори да изпусне властта. И е започнал поголовен рекет, да заграбим каквото може.
Както казва зърнара: "Искаха да дам моята продукция, защото работех в тяхната държава."
Помните ли ги как гукат хараланите: "Имаме късмет с Борисов". Не трябвало да го унижават и да няма реваншизъм.

 

Стела Николова, депутат от ДБ:

 

Светослав Илчовски
Така се казва човекът, който вчера се появи в НС и в комисията по ревизия на управлението на Герб разказа ужасяващи неща.
Не, че в практиката ми мои клиенти- бизнесмени не са ми разказвали за рекет над тях и "такса спокойствие", но малко са хората, които биха го направили публично.
И ако всичко това е вярно, както и твърденията за сексуални издевателства над Миню Стайков, който е в ареста, то става ли вече пределно ясно защо Демократична България се бори за истинска прокуратура?!


След разказа на Илия Златанов за "Осемте джуджета" Гешев се покри!
Сега пак ще се покрие или ще хукне да бори селската престъпност.
Напомням ви, че Гешевтурата отказа да разследва чекмеджето и кюлчетата. Сега ще откаже да разследва и изнудване на бизнесмен.
За това Демократична България внесе законопроект за закриване на специализираните съд и прокуратура.


Това, което аз разбирам от разказите на Златанов и Илчовски е, че най- голямата организирана престъпна група се крие в българската прокуратура, и докато не почистим там няма как да почистим никъде другаде!

 

Журналистът Генка Шикерова:

 

"Да ви помоля за кратък коментар за комисията вчера"! Ама, разбира се, че кратък. "Въпросът" можеше и да е: кажете нещо за вчера.
Не познавам Илчовски, вика ББ. Основният герой от разказа обаче беше друг и премиерът го познава.

 

Ружа Райчева, дъщеря на социолога Андрей Райчев:

 

Пилешки златни кюлчета, Мата Хари и сексуални издевателства в затвор...
Живеем в “Криминале” - зверски престъпления без последствия.
Бизнесменът Светослав Илчовски бе призован от комисията да свидетелства срещу Борисов и управлението му. Обвиненията бяха тежки и сериозни.
Главната мутра в НС Маноил Манев нахлу и почна да говори без да спира. Деса и Биков също се появиха да замажат положението.
Имало е бясно звънене “Отивайте и ги накарайте да млъкнат, че знаете какво ви чака после в затвора”.
Чувствам се омерзена, истински омерзена, че живея в тази реалност където всички висши институции са полазени от вредни, алчни и прости хора.
Убедена съм, че казаното е истина. Илчовски е истински смел човек за да се яви и да каже това пред комисия.
Дано нищо не му се случи, защото вече съм 100% сигурна, ГЕРБ СА МАФИЯ, и то 90s style.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 13767 |06.05.2021 Борисов за скандалните разкрития за Мата Хари: Сега навързах защо Радев прави това правителство . 17| 3194 |06.05.2021 Борисов ни честити празника през Фейсбук . 9| 4796 |05.05.2021 Бимбалов: Пред очите ни се търкалят политици с дребни яйца, пребоядисвани по няколко пъти . 17| 4367 |05.05.2021 Въпреки мораториума, „Борисов 3“ раздава пари до последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads