Реклама / Ads
12| 8165 |10.06.2024 НОВИНИ

Р. Бимбалов: Изборните резултати показват, че гласоподавателите са се отказали от интерес към управлението на страната

.
Радослав Бимбалов, писател и комуникационен експерт Източник: БГНЕС
"Политическата ни система не си е взела правилните поуки, дори и от съвремието, не само от историята." Това заяви пред Радио София писателят и експерт по комуникации Радослав Бимбалов.
 

„Резултатите ясно показват – първо, че гласоподавателите трайно са се отказали от интерес към управлението на страната и своя контрол върху това управление, защото това представлява демокрацията – начин да изберем част от себе си, която да бъде лост за управление. Второ – политическата система отказва да се съобрази с променената среда, в която съществуват хората. В парламента ще влязат основно два типа формации – тези, които си подсигуряват гласовете по стария познат начин - чрез контрол, чрез заплащане, чрез заплаха, ако щете, и една друга порода политици, които ще влязат в парламента, упражнявайки контрол върху съзнанието на гласоподавателите през социалните мрежи“, каза още Бимбалов.





По думите му политиците изместват темите много успешно и вменяват на гражданите проблеми, които да изглеждат по-големи. Все по-малко хора забелязват войната в Украйна, например, алармира комуникационният експерт.

 

„Това, че хората вече не го забелязват, не му обръщат внимание, защото са заети с всякакви други проблеми, които им внушават, че са много по-големи, например проблемът за сексуално различните хора, които искали да ни превземат отвътре, което е нечовешка глупост. Смятам, че темите се изместват много успешно през новите сфери на влияние, които са формирани от социалните мрежи, които са практически безконтролни и това се вижда и в България“, посочи Бимбалов.





Според него решението в момента е спечелилите партии да проявят смелост и да поемат управлението на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 26373 |10.06.2024 Руслан Трад: “Величие” не е изненада, е логична последица - директен резултат на години неглижиране . 0| 2484 |10.06.2024 Политологът проф. Росен Стоянов: Появата на „Величие“ в НС е изненадата на тези избори . 3| 2427 |10.06.2024 Анализатори за политическото бъдеще на България . 0| 4653 |10.06.2024 Кой спечели, кой загуби и кой се провали на изборите в ЕС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads