Реклама / Ads
0| 4271 |10.05.2022 НОВИНИ

Р. Бимбалов: Защо темата за импийчмънт на Радев е забранена за политическите партии?

.
Радослав Бимбалов Източник: Личен архив
Румен Радев може лесно да бъде отстранен от президентския пост. Защо това е забранена тема за политическите партии? Удивително е, че в България не се води сериозен разговор за някакви действия срещу поведението на президента, които не са в полза на националния ни интерес.
 

Това попита от ефира на Българското национално радио гражданският активист Радослав Бимбалов.

 

„Според Конституцията той може лесно да бъде отстранен, но дори не се повдига този разговор, което е по-интересната тема – защо не се води този диалог. При условие, че с не много сериозно мнозинство в парламента импийчмънтът на Радев, който в момента е срамно петно за България, е много лесно възможен. Защо никой не говори за това? Не е ли любопитно“, възмути се той.

 

„Не си спомням негова осъдителна реплика към Кремъл и към Путин, както и към агресията ва Русия в Украйна, преди репликата му днес в Прага. Спомням си негови думи към изпълнителната власт да се изпратят каски и бронежилетки за българоговорящото население там, което е изключително сериозен гаф. Може би е по-сериозен гаф дори от мнението му, че Крим е Руски и от това, че непрекъснато говори за война между два братски народа“, поясни Бимбалов.  

 

Според него развитието на войната, водена от Русия в Украйна, ще отива към провал, затова „Радев няма да има избор и ще трябва да смекчи своята позиция“.

 

„Но мисля, че нанесе доста сериозен провал върху имиджа на България. Вина за настроенията в страната носят президентът и политическите сили БСП и „Възраждане“, които застанаха на грешната страна на историята, но за наша сметка“.

 

Радослав Бимбалов смята, че за да харесваш Путин, трябва да харесваш Хитлер.

 

„Приликите между Хитлер и Путин са огромни. Между фашизма и това, което наричаме рашизъм, също са огромни. Путин е по-опасно чудовище от Хитлер, защото разполага с ядрен арсенал. Няма как да не се страхуваме от него“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3747 |09.05.2022 Чешки град отне почетното гражданство на Валентина Терешкова, защото подкрепя Путин . 0| 3379 |09.05.2022 Радослав Бимбалов: Путин и Хитлер са едно и също лице - дребно, зло, лакомо и кръвожадно същество . 0| 9008 |09.05.2022 Р. Бимбалов: Денят не е руски! . 0| 3159 |09.05.2022 Зеленски: Русия ще загуби, защото злото винаги губи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads