Реклама / Ads
17| 26991 |17.04.2019 НОВИНИ

”Биволите”: Зам.-министър Манолев ”изгоря” заради обаждане от Европа

.
Асен Йорданов и Атанас Чобанов
Манолев ”изгоря” заради обаждане от Европа., за да няма голяма тояга. Но тя ще дойде голямата тояга. Това заяви в ”Честно казано с Люба Кулезич” по Евроком журналистът от ”Биволъ” Атанас Чобанов.
 

Със случая "Манолев" може да тръгне разравяне на тези европейски пари, с които строят къщи, прокарват вода. Манолев е в комбина с кмета, направили са съдружие, за да си прокарат минерална вода. Представете си какъв вой ще има в Европа, след като се разбере, къде са отивали европейските пари, каза още Чобанов.


Припомняме, че зам-министър Александър Манолев  ползва  като собствена вила къща за гости, построена с европари.


Тръгват си обидени, сякаш не ги уважаваме. Демек ние сме неморални, че им разкриваме къщите, а те се оттеглят под мантията на достойнството. Така е, когато управляващите ги изловят по бели гащи, анализира журналистът.

 

Политическата роля на "апартаментгейт" е историческа. Не роля, а резултат като политически и социален феномен. Подобно нещо не сме наблюдавали в Третата българска държава. Не сме имали подаване на оставки, отделяне от  властови позиции чрез медийни публикации и разследвания осветили данни за корупция. Това е прецедент и това е много положително. Това вдига летвата пред морала на политиците, коментира другият "бивол" Асен Йорданов.

 

"Биволите" коментираха и признанието на кметицата на район "Слатина", че шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев няма документи за терасата-механа в квартала:
Не може да купиш нещо и да не знаеш , че е незаконно. Изходът е , че трябва да бъде съборен и премахнат. Тук не говорим само за политически морал и политическа отговорност в общ план. Тук говорим за сделки, действия, които са незаконни. Става въпрос за много висша корупция. Това подлежи на разследване по силата на закона. Не може да оставим нещата в морален аспект, в имагинерна сфера, заяви Асен Йорданов.

 

Той коментира  и изявление на депутата  от ГЕРБ Тома Биков, че "Биволъ" е сайт за фалшиви новини: Ще решим дали да съдим Биков. Но справка за политическата чистоплътност на Биков всеки може да види, как си е завъртял политическите убеждения за кратък период, въобще човек с нисък политически морал.

 

Журналистите отговориха и на въпрос как ще продължи "апартаментгейт: Работим по темата и работим с голям масив, но не до всичко имаме достъп,  до всички братовчеди, шуранайки. Това го може КПКОНПИ, но не го прави, каза Чобанов.

 

Скоро ще има интересни неща за интересни   хора като личности, допълни Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4896 |17.04.2019 Прокуратурата проверява зам.-министър заради ”къщата му за гости” . 17| 5501 |27.03.2019 Напусналият зам.-министър Първанов: Омерзен съм, имам фирми и съм морален . 17| 4757 |26.03.2019 И зам.-министър Красимир Първанов подаде оставка . 2| 4337 |25.03.2019 Зам.-министърът на енергетиката отказва да подаде оставка заради ”апартаментгейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads