Реклама / Ads
0| 3263 |19.08.2022 НОВИНИ

Стоян Михалев, ДБ: Малко вероятно е ПП да вземат първи мандат без нас

.
Стоян Михалев Източник: стопкадър, Nova News
„Със сигурност социологията показва, че когато се явим поотделно, вероятността „Продължаваме Промяната“ да вземат първи мандат е много по-малка. Избирателите, които искаха да бъде реформирана държавата и да бъде спряно феодализираното управление на Борисов на всички нива, ясно ни казаха, че ще ни подкрепят, ако сме заедно, очевидно и социологията го потвърждава“, заяви Стоян Михалев от „Демократична България“.
 

„Ние предложихме да се явим заедно и на предните избори, тогава също от ПП отказаха, тоест ние сме много последователни в тези стратегически цели. Много преди да съществува „Продължаваме Промяната“, темите за реформа в правосъдието бяха поставени точно от нас. Специализираните съдилища и прокуратурата бяха премахнати. Ние направихме огромни усилия и намерихме подкрепа за теми от национално значение извън управленската коалиция. Ключова за нас е енергийната независимост на България. Тръбите, които идват в България от Русия - по тях не тече газ, тече корупция. Тяхната цел е да корумпира тук средата, за да може да има подчинени политически проекти на Кремъл, които да обслужват интереса на Путин. Борисов 11 години не си мръдна пръста, за да направи нещо за връзката към Гърция, а за т.нар. „Руски поток” за няколко месеца се случиха нещата“, обясни той пред Nova News.

 

Що се отнася до договора с „Газпром“, Михалев изтъкна, че страната ни не се е отказала от него, а руската държава е нарушила договора и газоподаването към България, при положение, че има неизтекъл договор.

 

„Този газ има политическа цена. Кремъл ограничава газоподаването за Европа, надявайки се да я притисне, за да може тя да махне санкциите към Русия и ред други политически задачи да се случат. България не е сериозен потребител на газ. Основната причина да говорим в момента за газа е неговата липса, не е цената. Ние имахме управление 11 години в лицето на ГЕРБ, която спираше възможностите да се диферсифицират нашите източници, това е една от причините ние да не бъдем допускани до Шенгенското пространство. Най-важното е да спрем разграбването и корупционния модел, за да могат българските граждани да видят смисъл да се развиват тук в България и да дават огромен принос от себе си, защото най-важният капитал е човешкият капитал“, коментира още Стоян Михалев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6715 |19.08.2022 Никола Стоянов: В МИИ някои трябва да каже „Царят е гол“. Не Нинова, Методиев е бил министър . 0| 2625 |18.08.2022 Прокуратурата поиска постоянен арест за шофьора от АМ ”Тракия” . 0| 2877 |18.08.2022 Задържаха близо 29 кг. хероин на ГКПП ”Малко Търново” . 0| 2616 |18.08.2022 Министър Меджидиев: Двете сръбски деца не са напълно оздравели, но не са в критично състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads