Реклама / Ads
13| 14328 |09.10.2018 НОВИНИ

Бивш директор на ДАНС: На Светлозар Лазаров съм казал, че и фелдмаршал да го направят, си е за прокуратурата

.
Светлозар Лазаров
През 2006 г. Светлозар Лазаров се опита с документи с невярно съдържание да вземе единственото останало тристайно ведомствено жилище от МВР. Представи фалшив договор за наем без разписки за плащане. Отделно от това беше укрил от комисията много важен факт, а той е, че жена му, която е дъщеря на Камен Пенков, притежава 50 процента от едно жилище, закупено от МВР и 50 процента от друго. Това разкри пред Фрог нюз бившият директор на правната дирекция в ДАНС Ангел Риджаков.
 

В деня, в който направиха Светлозар Лазаров  главен секретар на МВР и си навири главата, мина покрай кабинета ми. Нямаше как да не мине , защото кабинетът ми беше преди неговия на петия етаж в ДАНС. Погледнах го и му казах: И фелдмаршал да станеш, ти си си за прокуратурата.  Той наведе главата и ме отмина.

 

След това Писанчев, като ме уволняваше ми рече: „Говориш срещу ръководството на МВР“. Да, говоря. Васил Маринов, който беше в ДАНС, а след това стана зам.-министър на МВР по времето на Йовчев, съм го хванал, че неправомерно е взел 12 000 евро. Това се знае и от Маринела Белева-сега главен секретар на ДАТО. Заедно с нея и  с бившия шеф на ДАНС Константин Казаков се опитахме да дадем Васил Маринов на прокуратурата.

 

Много добре познавам Светлозар Лазаров. Не само аз, но и много хора имат негативно мнение към него не само като професионалист, но и като човек. Спомням си ,че дойде в НСС с връзките на неговия тъст Камен Пенков. Затова му викахме „Снахата“.   Лазаров стана „голям“ единствено  с протекциите на модела КОЙ, на Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев. По принцип моделът КОЙ намира безгръбначни кариеристи, които с протекции просперират.

 

За задкулисните интриги, за договорките и покритите документи в ДАНС, четете повече в рубриката „ Интервю“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3551 |09.10.2018 Отложиха делото срещу бившия шеф на Фонд ”Научни изследвания” . 3| 4331 |05.10.2018 Осъдителна присъда за бившия зам.министър на външните работи Христо Ангеличин . 2| 3792 |04.10.2018 Бившият кмет на Трън, блъснал дете с колата си, отърва затвора . 2| 5111 |01.10.2018 Бивш зам.-финансов министър от кабинета Орешарски е новия член в УС на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads