Реклама / Ads
2| 4165 |07.10.2023 НОВИНИ

Бивш шеф на КАТ: Намалява броят на водачите, които управляват след алкохол и наркотични вещества

.
Бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев Източник: Стопкадър: Нова телевизия
„Статистиката е очебийна. Вижда се, че намаляват водачите, които управляват след употреба на алкохол и наркотични вещества.”
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.

 

Във връзка с шестте нови апарата за изследване на наличието на наркотици в кръвта, които МВР планира да закупи, Тенев изрази мнение, че те ще допринесат за по-бързото излизане на резултатите, но не са достатъчни.

 

„Шест апарата не са достатъчни, може би ще се наложи взимането на още, за да се сложат в почти всички регионални дирекции в страната”, посочи бившият шеф на КАТ.

 

„Парламентът взе правилното решение, не само при нас са такива драстични мерки. Като знаете, че при наличието на алкохол, ще ви бъде отнето свидетелството за правоуправление, а и автомобила, си е доста сериозна санкция. В правилната посока вървим”, отбеляза Тенев.

 

По думите му за тази година, до момента, в цялата страна имаме доста сериозен ръст на тежките пътно-транспортни произшествия с убити.

 

"Над 15 загинали повече от миналата година, над 600 на ранени повече. Въпросът е министърът да реши да промени малко ситуацията в ръководните кадри на МВР, особено в Пътната полиция, за да могат нещата да си дойдат на мястото, и хора, които наистина са професионалисти, да могат да променят тази тежка пътно-транспортна обстановка с действията си”, алармира специалистът.

 

Според него КАТ не са данъчна служба, за да успее да събере глобите. Той каза още, че това може да става при ГТП, когато шофьорът отиде да си плаща данъците или да бъде обслужен в общината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5050 |05.10.2023 Политиката не е нахлула само в Народния театър. Бивша кандидатка на ГЕРБ управлява Драматичния театър в Сливен . 6| 13688 |04.10.2023 Обраха нивата на бивш зам.-министър на земеделието: Крадат, за да продават . 1| 5231 |03.10.2023 Мъж е прострелял бащата на бившата си в Сандански и взе заложници /обновена/ . 50| 6655 |03.10.2023 Бившият министър Ал. Николов: От май страната внася ток, енергийната система е в тежко състояние заради безвремие и мълчание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads