Реклама / Ads
0| 2259 |03.09.2024 НОВИНИ

Бивш служител на 'Гранична полиция' обвиняем в аферата с 'Митниците'"

.
Петър Субев, бивш ръководител в "Гранична полиция", е обвиняем по разследването на Агенция "Митници", съобщи адвокат Ивайло Найденов по време на днешното заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на Стефан Димитров в Софийския градски съд (СГС)/
 

Субев е обвинен за участие в организирана престъпна група заедно с бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, баща и син Стефан и Марин Димитрови, Никола Николова - Паскал и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, предаде БТА.


Според Найденов, който представлява Стефан Димитров, на Петър Субев е наложена парична гаранция от 20 хил. лв., която е обжалвана, но е потвърдена от съда. Стефан Димитров е обвинен за участие в престъпна група, за подбуждане на директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова да направи кадрови промени и за свързани с него цигари, намерени в село Црънча. По време на заседанието, Димитров поиска по-лека мярка за неотклонение, но в момента е с наложена мярка "задържан под стража".


Димитров отрича обвиненията, като твърди, че с неговата помощ са разкрити други тежки престъпления, което може да бъде проверено. Адвокат Ивайло Найденов заяви, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от страна на Димитров и счита, че по делото няма убедителни доказателства.


Прокуратурата обаче заяви, че има достатъчно доказателства, от които може да се заключи, че Димитров е извършил обвинените престъпления. Прокуратурата също така отбеляза, че е назначена съдебно-медицинска експертиза във връзка със здравословното състояние на обвиняемия, която ще бъде готова на 9 септември. Съдът се оттегли за разглеждане на жалбата на Стефан Димитров срещу мярката му за задържане под стража.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2416 |03.09.2024 Иван Ланджев за Диона: Не е това, което си мислите: Прахчето не е прахче, а певицата не може да пее . 0| 2165 |03.09.2024 Голям проблем за пчеларите заради сушата. Ще има ли промяна в цената на новата реколта мед? . 6| 2176 |03.09.2024 Ивайло Мирчев за коалицията ПП-ДБ: Въпреки неприемането на предложенията ни, правилният път е съвместно явяване на изборите . 1| 2153 |03.09.2024 Петър Стойчев постави феноменален световен рекорд в открити води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads