Реклама / Ads
2| 5099 |01.10.2018 НОВИНИ

Бивш зам.-финансов министър от кабинета Орешарски е новия член в УС на БНБ

.
Людмила Елкова Източник: БГНЕС
Президентът Румен Радев днес е подписал указа за назначаването на Людмила Елкова за член на УС на Българската народна банка. Елкова е зам.-министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски.
 

В официалната информация от президентството се казва, че Людмила Елкова е доказан професионалист в сферата на финансите и икономиката с дългогодишен стаж в Министерство на финансите.

 

Назначена е за заместник-министър на финансите през 2013-2014 г. и отговаря за държавния бюджет, държавните разходи, финансирането на общините, държавното съкровище и Дирекция "Национален фонд". В същия период е заместник-председател на Съвета на директорите на Печатницата на БНБ, алтернативен управител на МВФ за България, ръководител на българската делегация в Международната банка за икономическо-развитие-Москва, член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", член на Управителния съвет на Националния доверителен екофонд.

От 2015 г. осъществява консултантска дейност в областта на финансите, държавните помощи, разработването, управлението и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

 

Професионалната биография на Елкове включва поста главен юрисконсулт в Дирекция "Данъчна политика" на Министерство на финансите в периода 2000-2002 г. От 2003 до 2009 г. е директор на същата дирекция. Отговаря за прогнозирането на бюджетните приходи и участва в разработването на консолидирания държавен бюджет и управлението на процеса по прогнозиране, анализиране и отчитане на изпълнението на бюджетните приходи, в частност на приходите от данъци и осигуровки, събирани от НАП и Агенция "Митници", както и във връзка с работата на международните финансови институции - МВФ и Световната банка.

 

Ръководител е на работни групи, свързани с хармонизацията на българското данъчно законодателство с европейското право в процеса на подготовка на присъединяването на България към Европейския съюз.

 

В периода 2003-2010 г. е член и заместник-председател на Съвета на директорите на Българската фондова борса.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6763 |01.10.2018 Бивш шеф на британското разузнаване: Съжаляваме, че помогнахме на Владимир Путин . 4| 3793 |01.10.2018 Министър Ананиев уверява, че ще доплащаме по-малко за здраве. А дали? . 0| 3711 |27.09.2018 Здравният министър и омбудсманът се сблъскаха за здравната застраховка . 2| 3755 |27.09.2018 Експерт: Нито един от моделите на здравния министър не е панацея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads