Реклама / Ads
1| 14747 |15.12.2021 НОВИНИ

Бивш шеф на КТБ: Причината да се бутне КТБ беше апетитът за активите

.
Георги Христов, Георги Зяпков Източник: стопкадър, Евроком
”Безспорно темата КТБ не трябва да бъде забравена. Опитваме се да докажем, че причината да се бутне КТБ, бяха активите на банката и на нейните кредитополучатели. По наши оценки има директни кукловоди на този процес, които до ден днешен са много силни и много активни.”
 

Това коментира един от бившите директори на КТБ Георги Христов в ефира на предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком. Гост бе и Георги Зяпков

 

"Ние сме усещали напрежение, което ескалира април-май 2014г. Ние сме вършили всичко, което повеляват правилата за банкиране и работа", каза още  Христов.

 

Според Зяпков ако през 2014 година държавата си е била на мястото никой нямало да бъде в състояние да срине банката. "Можеше да се постъпи по-културно - да се поканят бивши акционери, да се направи някакъв разговор, ако щете да се сложи представляващ държавата служител и пр. Но абсолютно нищо от това не беше направено.", категоричен е Зяпков.

 

"Целта на нашето сдружение е да има една легитимна физиономия и да се покаже, че срещу престъпленията към КТБ, ние заставаме с имената си. Ние няма да се откажем от тази цел. Заведени са над 100 дела към нас, които са били индуцирани, да ни хвърлят в едни безкрайни битки, за да не можем да следим какво се случва с активите. И това ни донесе много разходи. Чрез помощи и дарения, обаче успяваме да покрием разходите. Ние всъщност с гордост и удовлетворение можем да кажем, че сме 13:0  - имаме спечелени 13 дела. Ние така печелим, защото доказваме, че нямаме вина - това всичко е извън “мега делото”. Ние за тези 5-6 години успяхме да създадем алгоритъм за справяне и защита.", каза Христов.

 

Двамата бивши шефове разкриха, че Цветан Василев е изпратил сигнал от 400 страници с прикачени документи към вече бившия министър-председател Стефан Янев. Но все още нямат директна обратна връзка. Също така добавиха, че единствената държавна институция поканила ги за разговор, е президенството преди години, като самият Янев е присъствал.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3384 |15.12.2021 Бивш здравен министър: Високата смъртност е най-големият проблем, в който никой не бърка в дълбочина . 9| 5365 |14.12.2021 Изненада! Министри по спешност обсъждали орден за Николай Вълканов, бивш вице на Мултигруп, в неделя . 4| 3136 |12.12.2021 Георги Гьоков би търсил съвети от бивши социални министри, дори и на ГЕРБ . 5| 4842 |10.12.2021 Бившата мисис България Екатерина Велчева е системно пребивана от мъжа си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads