Реклама / Ads
17| 12803 |22.03.2023 НОВИНИ

Кольо Парамов: Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ, щеше да има уникален дисциплиниращ ефект

.
Кольо Парамов
Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ, щеше да има уникален дисциплиниращ ефект. Това каза аудиокаста ”Това е България” на ”Фокус” Кольо Парамов, финансов експерт и бивш главен ревизор на БНБ.
 

"Ако проследим последните 96 месеца как се развива делото КТБ и участниците в него как реагират по детайли, организирайки всичко като един парадоксален процес на условието за състоянието на самата банка, ще разберем, че през тези 96 месеца има абсолютна тенденция в най-важните органи на страната да не разкрият до ден-днешен първо участниците в замисъла за фалиране на банката. Второ, онези средства и огромни пари, които изтекоха в най-различни посоки в следствие на невъзможността да се започне едно перфектно разследване и то да доведе до разкриване на всички причинно-следствени връзки, организирани в детайла на цялата тази дейност", смята той.


По думите му, ако бяхме разкрили делото КТБ в детайл преди 8 години, и бяхме намерили онези виновници, които го моделираха като част от цялата включително българска политическа класа, това щеше да бъде един уникален дисциплиниращ ефект, който щеше да даде основания да се работи по коренно различен начин.


"Финансовият министър достатъчно добре и ясно каза в своето изложение кои са причините, които я принудиха да направи това изявление. После във второто си изказване направи някои доуточнения, с които искаше да докаже, че не е направила фатално изказване, а е уточнила възможностите, условията за практикуване и разработване на един нов държавен бюджет. Той трябва да отчете вариантите, които съвпадат примерно с подготовката на България за влизане в Еврозоната, с поддържането на 3% на дефицита и с някои други ограничения. Българските политици трябва да ги осъзнаят и да приложат мярка, не толкова равна на бившия министър на финансите Василев, а нещо съвсем коренно различно, за да може целият проект на бюджета да издържи във времето и държавата да не бъде подложена на рискове, съмнения и каквито и да е допълнителни операции, които да доведат до невъзможността българските финанси да решат най-важния си приоритет: стабилност в членството си в Европейския съюз, подсигуряване пътя към стабилност в новото членство в Еврозоната и недопускане съмнение за функционирането на валутния борд. Така че тези 3 основни траектории, които министърът направи и уточни, бяха в много важно условие", обърна внимание той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 8977 |11.03.2023 Ако бяхме ние… . 5| 3540 |04.03.2023 Социологът Кольо Колев: Коалицията ПП-ДБ няма да се разцепи . 2| 3029 |01.03.2023 Дмитро Кулеба: Ние бяхме несломими, въпреки че беше студено и мрачно тази зима . 7| 3196 |16.01.2023 Социологът Кольо Колев: Партиите се мотаят като патета в кълчища, изкарват другите „нефелни, лоши и крадливи“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads