Реклама / Ads
21| 5960 |25.02.2016 НОВИНИ

Кольо Парамов: Прокуратурата само обърква за КТБ

.
Финансовият експерт Кольо Парамов
Заданието на БНБ за доклада на „Аликс партнърс" за КТБ е неточно и неправилно. Не им прави чест на БНБ за това, което са направили, каза финансовият експерт Кольо Парамов по БТВ.
 
Не прави чест и на прокуратурата. Платили са 22 млн. долара за 60 страници. Има 1 документ пратен преди 5 дни и нищо друго. Българският парламент да не е ТКЗС, че му дават един екземпляр от доклада за КТБ. Трябваше прокуратурата да започне до сега да работи. Тя не работи нищо, обърква всичко. Занимаваме се само с глупости. Вчера съобщават, че съдят ген. Шивиков за пет кокошки. Пак вчера дават заплатата на Иван Искров, защо са пропуснали да кажат за командировките му. Трябва да се разбере цялата истина. Не може свидетели на прокуратурата за КТБ да забогатяват за миг. Милионери. Да става собственик на сградата на „Цариградко”, да вземе всичко. Има 29 предприятия. Тези предприятия имат коренно различна цена. Те струват над 4 млрд. лв., допълни той.

Според него, след като падна цената на бензиностанциите на Марешки, няма мърдане. Всички фирми, които могат да си позволят рязко намаляване на цената, ще го направят, прогнозира експертът.

Бившият министър Николай Василев се включи в разговора: Материята от доклада за КТБ е тежка и малка част от хората могат да се ориентират. Моите очаквания не са високи. От цялата сага с КТБ няма да се случи нищо, няма да се върнат парите. Ако има политическа воля може да се разрешат проблемите.

Относно опасенията за картел в пазара на горивата той уточни: Два пъти имаше проверки за картели, които завършиха без наказания. Това е тежка материя. Има много аргументи в двете посоки. В България има едни от най-евтините горива в Европа. Дизелът е по-скъпичък. Ако има истинска пазарна икономика, има много фактори, които могат да влияят. Може това е да е политически пиар, допусна той.

Относно спрените обществени поръчки Василев заяви: Не вярвам еднолично да се спрат поръчките. Единият вариант е, че премиерът е преценил, че международният имидж на България не е добър и това трябва да се промени. Няма да го повярвам, ако е така. Второто е пиар. Борисов е майстор в това нещо. Генерална промяна няма да има, но пиар ще има.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5784 |24.02.2016 Нов обрат в позицията на прокуратурата: Тодор от Враца не е убит . 9| 6585 |24.02.2016 Кънев: Докладът за КТБ не върши работа на прокуратурата . 12| 4435 |22.02.2016 Ясен Тодоров ще нищи има ли "шпицкоманда" в прокуратурата . 2| 4162 |18.02.2016 Лечков се облажва с 15000 лв. от прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads