Реклама / Ads
6| 3232 |06.02.2022 НОВИНИ

Бившият шеф на ”Булгаргаз” пак обясни, че е оставил дружеството в отлично състояние

.
“Булгаргаз” не е взимал грешни решения. Никога не сме отказвали доставки на азерски газ за сметка на руски газ. Дружеството крепи българската енергетика, работи в интерес на обществото.
 

Това отсече в ефира на Българското национално радио бившият вече шеф на “Булгаргаз” Николай Павлов. 

 

Дни наред в националния радио и телевизионен ефир Павлов обяснява, че е оставил дружество на печалба, което работило чудесно. Сега обаче се прокрадвали частни интереси. Освен това коментарът на Павлов днес идва и на фона на вчерашния скандал, който избухна заради твърдения на бивши министри, а по-късно и подхванати от ГЕРБ и Борисов. 

 

Според изнесените от тях твърдения новото ръководство е продало “за 3 секунди” 60 хил. мегаватчаса природен газ на фирми в Румъния чрез посредник. 

 

Настоящият енергиен министър Александър Николов посочи, че става дума за координирана атака и война с българската енергийна политика като посочи още, че продадените количества са от излишък.

 

Бившият шеф на “Булгаргаз” заподозря зад случващото се опит дружеството да бъде изтласкано постепенно от пазара. 

 

“Какво се цели? Промяна в нормативната уредба, за да може “Булгаргаз“ да бъде само обществен доставчик и всички количества най-евтин газ да отиват на регулирания пазар, където са топлофикационни и газоразпределителни дружества. А скъпият газ евентуално да бъде продаван на бизнеса. По този начин ще се даде възможност на тези компании, на тези търговци, които не могат да бъдат конкурентни на “Булгаргаз“, да влязат ударно на пазара и да завладеят пазара. И всъщност индустрията ще заплаща цените, които в момента са валидни в Европа, които са 30-40% по-високи от цените на “Булгаргаз“. Ето това е цялата работа”, смята Николов.

 

По думите му в продължение на месеци на обществото се внушават лъжи относно “Булгаргаз”, а с внушения и манипулации министри се надяват хората да повярват.

“Новото ръководство е публикувало съобщение, че е намерило компанията без съдържание. Какво означава това? Това категорично не отговаря на истината. “Булгаргаз“ не е фабрика за насекоми. В “Булгаргаз“ остават на работа 44 експерта, които са квалифицирани и са в курса на нещата“, коментира Николай Павлов.

“Булгаргаз“ е в отлично финансово състояние, оставяме компанията с добри договори”, повтори отново бившият шеф на дружеството.

 

Павлов коментира и случаят с изтеклия договор с “Газпром”. Според бившия шеф на “Булгаргаз” преговорите трябва да приключат най-късно до края на месец май и те ще бъдат изключително трудни. По думите му информацията по преговорния процес е налична в БЕХ, в Министерство на енергетиката, в Министерския съвет.

 

Относно IGB връзката между България и Гърция Николай Павлов подчерта, че се спуска димна завеса, прикрива се провала и “цялата помия се хвърля върху “Булгаргаз“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12528 |05.02.2022 Човек на президента с въпроси за сделката на ”Булгаргаз” . 26| 6463 |05.02.2022 ”Булгаргаз” разпореди вътрешно разследване след сделката за продажба на природен газ за Румъния . 4| 4654 |04.02.2022 Новият шеф на ”Булгаргаз”: Заварихме дружество без съдържание . 10| 3240 |03.02.2022 Бившият шеф на “Булгаргаз”: Всичко в дружеството е супер, не съм викан за разпит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads