Реклама / Ads
1| 3015 |23.09.2021 НОВИНИ

Бизнесът и властта имат 10 дни да се разберат как ще работят в условията на нов пик на COVID-19

.
10 дни. Това е срокът, в който браншовите организации и правителството трябва да свършат много работа. Бизнесът настоява да се изработи пакет от документи, които да удостоверяват здравния статус и сигурността на посетителите в хотели, заведения и други туристически обекти. Междувременно браншът продължава да работи и както досега - протестно.
 

Това стана ясно след проведената днес среща между туристическия бранш, ресторантьорите и служебния премиер Стефан Янев. 

 

На този етап на масата не стои предложението обектите да са достъпни само за ваксинирани посетители. Такава мярка вече е въведена в редица други държави като една от първите бе Израел. До десет дни предстои нова среща на бранша с ресорните министри, а дотогава трябва да се обмисли какъв пакет от документи да бъде изискван, както и какви решения да бъдат взети за работата на сектора през 2022 г.

 

Решенията ще бъдат в три направления. На първо място ще се потърси възможност средствата, отделени за сектора в актуализирания вече бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес. По думите на министъра на туризма Стела Балтова страната ни има нужда да остане “зелена дестинация”, а изискването е именно постигането на определено ниво на ваксинация. Трябва да бъде намерен и пакет от сертификати, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти. 

 

Предстои среща и с новите министри на икономиката и финансите. Бизнесът ще изложи опасенията си и ще поиска промени в мярката 60/40. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3501 |20.09.2021 Поредна задънена улица в преговорите между ресторантьорите и властта заради COVID-19 . 3| 3018 |17.09.2021 Димитър Петров: Аптеките, които имат договор с НЗОК, могат да отпускат безплатните лекарства за лечение на ковид . 7| 4931 |16.09.2021 Тихомир Стойчев: Хората във властта станаха съучастници на организираната престъпност . 25| 4789 |16.09.2021 Радев към министрите: Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и влияние на хората, които имат държавата за своя бащиния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads