Реклама / Ads
11| 65287 |22.12.2022 НОВИНИ

Бизнесменът, пребил жена си с тенис ракета: Хванах я на видео чат да прави разни работи с друг мъж

.
Симо Касабов и съпругата му Източник: личен архив
”Имахме прекрасно семейство 20 години. То беше всичко за мен. Всичко вървеше нормално - смях и обич. И изведнъж се прибирам на 14-и и хващам жена ми на видео чат с друг мъж да правят различни работи. Това е ставало месеци и дъщеря ми го е виждала.”
 

Тези думи каза през сълзи бизнесменът Симо Касабов пред Пловдивския окръжен съд.

Той е с обвинение, че на 14 декември т. г. е пребил с тенис ракета съпругата си Димитрия, която успяла да избяга и потърсила помощ от приятелка. Била настанена в болница с множество травми и вече е с отстранен далак.


Докато произнасяше последната си дума, преди магистратите да определят мярката му за неотклонение, Касабов се разплака. Той призна, че е поставил проследяващите устройства в телефоните на съпругата и двете си деца, но това било направено, за да знае всеки къде са другите.

 

По-рано близки до семейството разказаха пред "24 часа", че нещата не са еднозначни.

"Димитрия дружи с три приятелки, две от които разведени и една неомъжена. Четирите ходели заедно на дискотека, което отхвърля твърденията, че Симо Касабов е бил много ревнив. При това лично той й разреши да си постави силиконов бюст и плати операцията за това", поясниха приятели на Касабови.

 

Те уточниха, че спуканото тъпанче на Димитрия не било отсега и не било причинено от съпруга й, а от неволно от сина й. Момчето неволно държало молив и без да иска, докато пишело, уболо майка си в ухото.

"На всичко отгоре въпросният лекар, за когото прокуратурата твърди, че Димитрия е ходила при него с травми преди 4 години, е отрекъл това", казаха близки на семейството.

 

“Използвайки вашата риторика - щом нашата психологична експертиза според вас е псевдодоказателство, то би трябвало такова да е и медицинската епикриза за нараняванията на Димитрия Касабова”, добави другият защитник на бизнесмена Здравко Колев.

 

След съвещание съдебният състав реши да остави искането за отвод без уважение.

“Налице са доказателства, че Симо Касабов е извършил престъплението, в което е обвинен - разпит на свидетели и на пострадалата и веществени доказателства. Налице е и съдебномедицинска документация от която се вижда, че далакът ѝ е отстранен. Има данни и за други телесни увреждания, тъй като видно се касае за спукано тъпанче, проблеми с очите и други”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски. Той уточни, че всяка една мярка, различна от “задържане под стража”, не би изпълнила целите си. “Къде ще се прибере, при съпругата си ли”, отхвърли прокурорът възможността за домашен арест.

 

“Въпреки че не приехте нашата експертиза, аз ще си позволя да кажа, че дъщерята описва коренно различна ситуация и казва откровено: “Майка ми лъже”, каза един от адвокатите на Касабов - Здравко Колев. В крайна сметка съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2898 |21.12.2022 83-годишна жена почина при пожар в столицата, двама са в болница . 1| 3158 |20.12.2022 54-годишна жена от Ново село даде 10 000 лв. на ало измамници на изхода на с. Капитановци . 5| 3529 |20.12.2022 Закъсняло възмездие. В Германия осъдиха 97-годишна жена, отговорна за нацистки престъпления . 3| 4069 |16.12.2022 Махнаха далака на пребитата от бизнесмена Касабов жена, стабилна е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads