Реклама / Ads
23| 5300 |25.07.2009 НОВИНИ

Близък до Сергей предвеща срив за Бойко и цялост за БСП

.
Кратко описание Източник: източник
Секретарят на НС Антон Кутев обеща, че лидерьт на левицата ще остане сьщият, а Борисов ще се гушне с „Атака”
 
На предстоящия конгрес през октомври Сергей Станишев щял да запази председателския си пост, но до разцепление на БСП нямало да се стигне. Такава увереност изрази пред журналисти в Силистра депутатът и секретар на НС на партията Антон Кутев.

Той каза още, че реформаторското крило в столетницата щяло да надделее без да изреди поименно кои от видните си съпартийци причислява към антиреформаторите. Кутев предположи, че след обещания превес изпълнителният орган на „Позитано” 20 ще се обнови и подмлади още.

След преизбирането на лидерския пост на Сергей Станишев от предишния конгрес се смята, че Изпълнителното бюро на БСП се доминира от негови приближени като Кирил Добрев, Евгени Узунов, Антон Кутев и др. Това са най-активните защитници на тезата, че оставката на Станишев след тежкото изборно поражение на левицата ще е отказ от отговорност за съдбата й.

На обратните позиции са знакови за БСП фигури като Татяна Дончев, Янаки Стоилов, Александър Лилов, Младен Червеняков, които поискаха оттеглянето на председателя в името на оцеляването на БСП в опозиция.

Антон Кутев определил избора на Борисов да сформира правителство на малцинството като залог за краткия му живот. Новият премиер бил „емоционален и много често действал под напора на чувствата си”. Това предполагало, че при първите големи трудности и гафове Борисов може да предприеме необмислени стъпки, които да попречат на кабинета да изкара пълне мандат. Кутев споделил виждането си, че правителството „Борисов” ще стане заложник на партия „Атака”.

Това било гаранция, че за пореден път сегашната ни политическа практика, ще покаже колко уникална е България. Нямало друга страна в Европа, в която националистическа партия да е "рамо" на управлението.

Агенциите не съобщават дали някой от присъстващите на сбирката е дал като контрапример кабинета на Берлускони, в коалиция с ултранационалистическата и крайно дясна Северна лига.

Кутев съобщи, че БСП вече е платила цената за коалицията си с ДПС. „Бяхме партньори, но вече не сме”, обобщил равносметката след разплащането един от най-напористите героизатори на Станишев напоследък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6993 |20.06.2009 Сергей стартира от Мекката на Бойко - Банкя . 21| 6414 |27.03.2009 Сергей Станишев: В страната няма ислямизация . 56| 5664 |31.12.2008 ДСБ иска публично обяснение от Сергей Станишев . 16| 5745 |18.12.2008 Застреляха Патилов, близък до Японеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads