Реклама / Ads
0| 3844 |05.07.2022 НОВИНИ

Близки на застреляния Любо Иванов алармират Гешев, че разследването закуца

.
Къро и Любо Иванов
Близки на показно убития в столицата бивш полицай Любомир Иванов алармират, че умишлено или не, разследването се бави. Те ще сезират главния прокурор Иван Гешев за това, че има опасност поръчителят на дръзкото посегателство да “отърве кожата”, а един от двамата задържани да бъде пуснат от ареста.
 

Според източниците ни има достатъчно доказателства, които ясно сочат механизма по който е  извършена екзекуцията на бившия криминалист. Въпреки това държавното обвинение не дава на съд  сочените за пряк извършител на покушението Кристиян Илиев и неговия помощник Боян Табаков.

 

Има дори сигнали, че се правят постъпки Боян да се обзаведе с по-лека мярка за неотклонение. Именно той, малко преди дръзкото посегателство, е посетил в ЮАР известния кримигерой от близкото минало Красимир Каменов-Къро. 

 

Сочен е за негова дясна ръка в момента. Историята се заплита още повече, след като на бял свят излязоха данни, че приживе Любо е имал конфликт именно с Къро заради спорове около фабрика за нелегални цигари в България и печалбите от нея. 

Близките на жертвата са убедени, че в момента по неясни причини, държавното обвинение и МВР са стопирали разследването и не се забелязва интерес към това да се разкрият всички участници по веригата на престъплението. 

 

Преди близо година Къро се прибра в България след няколкогодишно отсъствие. През това време, според обвинението, той се опитал да си върне предишната слава на тартор, като започнал да притиска хора от легалния бизнес. Казват, че се опитвал да сложи ръка върху чужди бизнеси. След като срещнал отпор, направил пореден опит да “вербува” на своя страна хора от политическия спектър, както и служители на реда.

 

В крайна сметка осъзнал, че времената на мутрите са безвъзвратно отминали и плановете няма да ме се сбъднат. Това го накарало отново да духне зад граница. 

Приятели на застреляния полицай смятат, че това не го отказало отново да прави опити да си върне влиянието, като давал нареждания от разстояние на най-приближените си хора у нас - все криминално проявени.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2798 |05.07.2022 Русия щяла да изнася зърно от окупираните райони в Украйна за Близкия Изток . 0| 10905 |05.07.2022 Любомир Аламанов: Божии истерии рано сутрин. Борисов, пак не си разбрал! . 0| 8007 |25.06.2022 Любомир Кючуков: Македония има две години, за да запише българите в своята конституция . 0| 3868 |23.06.2022 Любомир Кючуков: Българската дипломация си свърши работата в Европа, но политиците ни се провалиха у дома

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads