Реклама / Ads
39| 5362 |07.02.2015 НОВИНИ

Близнашки: Действително ни следяха и подслушваха на протестите

.
Георги Близнашки
Като пряк участник в събитията и протестите срещу кабинета „Орешарски“ мога да кажа, че действително ни следяха и подслушваха. Това го твърдя от личен опит, но това са неща, които трудно се доказват. Когато станах премиер, още при първите срещи със специализираните служби те ме уверяваха, че не е работено по хората от протеста. Но аз назначих проверката, която даде своите резултати с известно закъснение. При подобни операции следи винаги остават. Това каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки по БНР.
 

Демокрацията има своя вътрешна логика и борбата трябва да се води с аргументи, а не със сила. Аргументите на силата дават обратни резултати, така че в определен смисъл е добре, че се стигна до някакви резултати. Трябва да се направи усилие чорапът да бъде разплетен до край, каза той.

 

По начало самият опит олигархията да управлява пряко чрез налагане на правителството на Пламен Орешарски беше един неудачен експеримент, който ни върна години назад, възроди наново конфронтацията в обществото и в крайна сметка те бяха крайно негативни, така че още дълго няма да можем да се оправим с финансовите последици от това управление, каза още той.

 

Близнашки направи и кратка равносметка на управлението на служебното правителство: Ние отпушихме притока на средства по спрените програми. Това беше много сложна задача, бяха ангажирани огромни средства от наша страна и това беше огромен личен риск, защото 750 млн. вкарахме в оборот да възобновим плащанията по спрените програми без да сме сигурни какво ще е решението на Брюксел. В крайна сметка то беше благоприятно, защото те гледаха на нас и на нашите усилия като на проевропейското правителство на България. Ние действахме в кризисна ситуация и не сме злоупотребили с нищо. Според него ще се наложи промяна в Конституцията за реформите в съдебната система.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4079 |21.01.2015 Близнашки: Консенсусът в парламента е привиден . 6| 4378 |06.11.2014 Близнашки: Не сме прахосали и стотинка! . 3| 4642 |05.11.2014 Близнашки: Получихме изключително тежко наследство от кабинета . 35| 5640 |29.10.2014 Близнашки: „Нов 10-и ноември“ ще е отварянето на досиетата на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads