Реклама / Ads
18| 5458 |30.03.2014 НОВИНИ

Близнашки: Добре че политиците ни почнаха да пият кафе

.
Проф. Георги Близнашки Източник: Булфото
Пиенето на кафе е израз на цивилизованост, а това е признак на социалното общество. Много е хубаво, че политиците ни започнаха да го правят. Има едно златно правило в политиката: Няма вечни приятели, има вечни интереси. Доган явно е разбрал тази теза много добре. ДПС извлича сила от своята слабост. Те се вписват много умело във всяка една коалиция и налагат своето мнение.
 

Това каза Георги Близнашки в предаването "На светло" по Нова телевизия. Има много сложни зависимости около двете управляващи партии. БСП е толкова слаба, че дори не може да попречи на ДПС за нищо, добави той.

Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието по време на управлението на тройната коалиция, се съгласи с него и добави, че БСП е изцяло зависима от ДПС.

Това кафе беше опит за бламинаране на Сергей Станишев, продължи Близнашки. Предстои една много тежка предизборна кампания. ДПС ще бъде подложена на много тежки атаки, включително и от своя коалиционен партньор. Още при построяването на тази коалиция нещата не бяха поставени на ясна основа. Останаха много скрити неща, каза още той.

Ролята на Ахмед Доган при взимането на решение в ДПС не е намаляла ни най-малко. Пиенето на кафе показва, че най-вероятно се търсят нови механизми за управлението на държавата и провеждането на предсрочни парламентарни избори. Доган върти всички български политици на пръстите си, категоричен беше Дикме.

При всички случаи Делян Пеевски се разви с подкрепата на Ахмед Доган. В ДПС нищо не става и не се развива без знанието, протекцията и съдействието на Доган, заяви Дикме.

От БСП се страхуват от Делян Пеевски, защото си имат своите основание – нишките на корупцията в социалистическите среди не са прекъснати още от тройната коалиция, заяви Близнашки. Той знае много неща и разполага с голям медиен ресурс, а е ясно, че медиите са четвъртата власт. Казусът Пеевски е по-сложен, защото той изразява стремежа на задкулисието да направи смяна на поколенията. Този млад човек няма да се примири, каза Близнашки.

Според Дикме старите политици няма да предоставят възможност за промяна нито в системата, нито във властта. На евроизборите според него ще участват много малко хора, защото те вече не вярват, че гласът им ще промени нещо.

Относно референдума за изборните правила, Близнашки заяви, че независимо, че се прави опит за отлагане във времето, обществото зрее за промяната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6087 |29.03.2014 БСП: По-добре пари за социална дейност, отколкото за банки . 55| 6071 |26.03.2014 Путин "изби рибата" с рейтинг- 80% одобрение . 23| 5879 |24.03.2014 Реформаторите: Страшни са политиците ни, не Крим . 22| 6626 |24.03.2014 Я. Стоилов: Номерът е да сме добре с ЕС, Русия и Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads