Реклама / Ads
22| 5768 |31.05.2014 НОВИНИ

Близнашки хвали Борисов; извлякъл си уроци от случилото се миналата година

.
Георги Близнашки
По начало Реформаторският блок е една коалиция, която идва да обедини политически сили, които когато бяха в разцвета си играха важни политически роли. Има ярки и изявени сили в него.
 

Може само да се съжалява, че преференцията работи по този неправилен начин. Не е редно, че изместиха Меглена Кунева, тъй като тя изнесе цялата кампания на раменете си. Съжалявам, че хората от старата гвардия дадоха тон за подобна развръзка, заяви по ТВ 7 проф. Георги Близнашки.

Нямам практика и намерение да коментирам други коалиции, особено когато са конкуренти. Мисля, че пренареждането е това, което вкара Реформаторския блок. Защото за голяма част от хората г-жа Кунева не е приятна и не биха гласували за Реформаторския блок, ако не можеше да се пренарежда листата. Пренареждането трябва да съществува, то дава възможност да бъде избран човек, който не е поставен от партията, смята избраният за евродепутат Ангел Джамбазки.

 

Радвам се, че в дясното влязоха интелигентни хора, с които да можеш да говориш и да се разбереш. В политиката трябва да има такива хора, а не такива, които са прочели една книга. Единствената партия, в която се оказа, че всичко върви правилно е ГЕРБ. В БСП имаше 15/15. В Реформаторите имаше разменяне, заяви Нидал Алгафари.

 

В ГЕРБ се наблюдава интересна еволюция към добро. Диалогът с останалите е открит и в този смисъл Бойко Борисов си извлече полезни уроци от онова, което се случи миналата година. Положението на страната е изключително тежко и е очевидно, че трябва да се мобилизира едно национално усилие да премахнем дълговете на страната, каза Близнашки.

 

Според Ангел Джамбазки изборът на бъдещият еврокомисар трябва да е въпрос на общо съгласие. „По-важният въпрос е кой да бъде ресора. Според нас трябва да бъде в земеделие или енергетика, нещо, което е свързано с подобряване живота на българите.", заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5514 |29.05.2014 Проф. Близнашки подава жалба заради референдума . 41| 7832 |21.05.2014 Близнашки: Цацаров се усети за президента, спести си голям международен скандал . 12| 5012 |19.05.2014 Близнашки: Ако Миков не ни потърси за референдума, ще се видим в съда . 17| 5619 |09.05.2014 Близнашки: Комисията за президента е ялова в зародиш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads