Реклама / Ads
3| 2242 |24.10.2024 НОВИНИ

Близнаците Динкови осъдени на 3 години затвор за укривателство по случая с убийството на Димитър Малинов

.
близнаците Динкови, дело Източник: БГНЕС
Близнаците Валентин и Борислав Динкови получиха присъди от 3 години затвор за укривателство, свързано с убийството на Димитър Малинов. Присъдата беше произнесена от Пловдивския съд, който ще приспадне времето, прекарано в ареста, а семейството на убития изрази гнева си относно решението.
 

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство по случая с убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица, получиха днес присъди, съобщи БНТ. Съдът в Пловдив им определи наказание от 3 години затвор при първоначален общ режим. От него ще бъде приспаднато времето, в което близнаците са били в ареста, до момента това е повече от година. До окончателното потвърждаване на присъдата братята Динкови остават с мярка "задържане под стража".

 

След поредица от съдебни заседания, близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха ефективни осъдителни присъди. Ако те бъдат потвърдени, все пак ще излежават по-малко от две години в затвора, тъй като бяха задържани на 31 юли 2023 година. Двамата братя бяха осъдени за укривателство, въпреки че роднините на убития Димитър Малинов настояваха за промяна на обвинението.

 

Веднага след края на съдебното заседание, майката на Митко, Атанаска Бакалова, коментира решението на съда като подигравка: "На Митко животът три години ли?… след три години дали ще се върне Митко… едно съжалявам, дали ще върне Митко да отидат на гроба му да им покажат снимките. Какво представлява Митко, когато го изравят те, изобщо не са осъзнали какво са направили - толкова ли струва един човешки живот - три години."

 

Близнаците Динкови, обвинени в укривателство по случая Цалапица, отказаха да дадат обяснения. Прокуратурата настояваше за максималното наказание от пет години. След като се запознае с мотивите на съда, наблюдаващият прокурор по делото най-вероятно ще оспорва присъдата. Адвокатката на братята смята, че присъдата е завишена.

 

Делото премина под напрежение, като Валентин и Борислав изразиха съжаление и осъзнаване на вината си, споменавайки, че са се поддали на натиск от обвиняемия за убийството Рангел Бизюрев. Те отказаха да дадат допълнителни обяснения, а съдията прочете първоначалните им обяснения от досъдебното производство.

 

Към събраните доказателства беше приобщен запис от телефонен разговор между Валентин и основния обвиняем Рангел Бизюрев. Според прокуратурата братята са обществено опасни, затова остават в ареста, докато страните решат дали да обжалват съдебното решение. Прокурорът в Районна прокуратура - Пловдив, Димитър Костов, заяви, че не вижда смекчаващи обстоятелства, дори и ниската им възраст. Срокът за обжалване на днешното решение е 15 дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2233 |24.10.2024 Паник бутонът срещу домашното насилие в Гърция: 3500 изтегляния, включително от мъже . 0| 2237 |24.10.2024 Елизабет Франсис: Най-възрастната жителка на САЩ и третият най-възрастен човек в света почина на 115 години . 1| 2265 |24.10.2024 Филип Николов е новият началник на ГКПП „Капитан Андреево“ . 0| 2250 |24.10.2024 Турция нанесе удари по цели на ПКК в Ирак и Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads