Реклама / Ads
0| 2168 |17.09.2024 НОВИНИ

Близо 25 деца загинаха при автобусна катастрофа в Нигерия

.
Източник: Nigeria Stories, twitter
Автобус, превозващ мюсюлмани, празнуващи раждането на пророка Мохамед, катастрофира в северната част на Нигерия, в щата Кадуна, убивайки поне 25 деца, съобщи официален представител.
 

Според организаторите на религиозното поклонничество, броят на жертвите е достигнал 40, а 31 са ранени, съобщава АФП. Инцидентът е станал, когато претовареният автобус, който превозвал привърженици на суфийския орден „Тиджания“, загубил контрол и се блъснал в камион в района на Лере, каза Кабиру Надабо, ръководител на местния офис на нигерийската агенция за пътна безопасност FRSC.

 

„Автобусът е бил претоварен с 63 деца, а шофьорът е карал с безразсъдна скорост, когато е загубил контрол и се е забил в камион“, добави Надабо.

 

„Петнадесет от децата загинаха на място, а 48 ранени бяха откарани в различни болници. От тях 10 починаха на следващия ден, с което броят на загиналите нарасна на 25.“

 

Децата са били от село Квандаре и са се отправяли към близкия град Саминака за ежегодните празници Маулуд, посветени на раждането на пророка Мохамед. Надабо уточни, че броят на загиналите може да се променя, тъй като ранените са били откарани в болници на различни места и информацията продължава да постъпва.

 

Дикко Дахиру, един от организаторите на пътуването, заяви, че при инцидента са загинали 40 деца и 31 са били ранени. „Автобусът е превозвал 71 пътници. 36 загинали са на място, а още четирима са починали в болница на следващия ден“, добави Дахиру, чийто племенник е сред загиналите. Пътните произшествия са често явление по лошо поддържаните пътища на Нигерия, където преобладават превишена скорост и пренебрегване на правилата за движение.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2451 |17.09.2024 Почина водачката на инициативата „Системата ни убива" - една от смелите майки . 0| 2172 |17.09.2024 МЕУ още дири експерти за удостоверяване на машините за гласуване . 3| 2189 |17.09.2024 Захариева: Получихме един от ресорите на бъдещето . 41| 16082 |17.09.2024 Адв. Екимджиев за ФрогНюз: Помията - закон за чуждестранните агенти, която путинистите от “Възраждане” ни готвят, е абсурдна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads