Реклама / Ads
2| 7236 |24.02.2024 НОВИНИ

БНТ най-накрая ще излъчи "Моралът е доброто"

.
Документалният филм на Веселин Диманов “Моралът е доброто”, посветен на юриста и общественик Кристиян Таков, най-сетне ще бъде излъчен в ефира на БНТ на 4 март от 17:30 часа.
 

Новината съобщи режисьорът на продукцията Веселин Диманов във Facebook.

 

В края на миналата година по недотам ясни причини БНТ реши да не излъчи филма, въпреки предварителните планове за това.





"Моралът е доброто" е бил предвиден за показ на 2 януари вечерта. Той ще бъде заменен в програмата от френско-германския романтичен филм “Влюбеният Айфел". "На 2 януари 2024 година (вторник) документалният филм “Моралът е доброто”, планиран за излъчване от 21.30 часа, и късната информационна емисия “По света и у нас” отпадат от излъчване и в този часови пояс ще се излъчи игралният филм “Влюбеният Айфел", гласи решението по точка 24, взето с единодушно съгласие от членовете на Управителния съвет на обществената телевизия, проведено на 11 декември миналата година. Новината тогава Mediapool, като се позова на извлечение от гласуване на УС.

 

Тогава Диманов съобщи във Facebook, че е разбрал от медиите, че “Моралът е доброто” не е включен в празничната програма на БНТ.

 

"В договора ни с телевизията нямаме фиксирана дата и час за излъчване. Но сме убедени, че в най-скоро време зрителите ще могат да видят лентата в национален ефир", написа той на 16 декември 2023 година.

 

Все пак филмът ще направи премиерата си по обществената телевизия - близо година и половина след официалната си премиера на 7 ноември 2022 г.





"В "Моралът е доброто" говорим за справедливост, за морал. Във филма за Милен ще говорим за свобода на словото и демокрация. Тези две теми са свързани. Връзката е, че демокрацията зависи от това да има свобода на словото и справедливост в България", посочи Диманов по-рано тази година в интервю за ФрогНюз. След Кристиян Таков, в момента той работи по филм за журналиста Милен Цветков.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2649 |24.02.2024 Доган: Предсрочни парламентарни избори две в едно могат да дестабилизират страната . 3| 2693 |24.02.2024 ПП-ДБ иска парламентът да осъди "терористичното поведение на Русия" . 1| 3370 |24.02.2024 Лидер: Най-важните моменти на Зеленски във войната срещу Украйна /видео/ . 1| 2935 |24.02.2024 Посланик Илашчук: Ако всеки ден връщаме в Украйна по едно отвлечено от Русия дете, ще ни трябват 55 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads