Реклама / Ads
13| 8335 |20.04.2020 НОВИНИ

БОЕЦ алармира: Във Видин медици с COVID-19 заразяват пациенти. Отказват им тестване

.
Георги Георгиев и Петър Миланов Източник: Facebook
Във Видин има 15 доказано заразени медици (лекари, сестри санитари, лаборанти) и 10 заразени граждани и пациенти. Видин вече е на първо място в страната след София по брой на заразени и брой на заразени медици. Едно отделение е затворено, в две други са открити заразени лекари и персонал, има риск от затваряне на цялата болница. И въпреки това ЗАБРАНАТА и ОТКАЗА да се тестват контактните продължава! Това е престъпление спрямо гражданите и медиците във Видин.
 

За този проблем алармира Георги Георгиев от Гражданско движение "БОЕЦ", който публикува и кратко видео със сина на заразен в болницата пациент. Ето какво още твърди Георгиев:

 

Преди десет дни БОЕЦ разкрихме, че има инструкция от Щаба и правителството да НЕ се тестват медиците и контактните с доказано заразени с коронавирус. Тази инструкция е изпратена до всички РЗИ в страната, а нашето разследване бе след сигнал за ОТКАЗ да се изследват пробите на лекари, сестри и контактни граждани, след първият случай на заразен с коронавирус във видинската болница. Част от медиците, на които са взети проби тогава са били вече и с проявени симптоми и въпреки това получават ОТКАЗ да бъдат изследвани пробите им. Предупредихме, че отказа и забраната за изследване на пробите им ще доведе до взрив на заразата във Видин и най-вече в болницата.
ТОВА ВЕЧЕ Е ФАКТ.


С нас се свърза Петър Миланов, син на пациент настанен на 02.04. във неврологията във видинската болница с инсулт. Баща му, на 89 години е заразен в отделението от персонала с коронавирус. Заради масовото заразяване на лекари и сестри отделението е затворено и болните са прехвърлени на друго място. Шест дни никой официално не се свързва с Петър и сестра му, да им даде информация за състоянието на техният баща, къде се намира, в кое отделение е прехвърлен. Те самите търсят информация какво се случва с него и с тях, защото никой не ги търси, не са под карантина, като контактни и НЕ им взимат проби за изследване!

 

Георги Георгиев от БОЕЦ заедно с Петър Миланов и неговата сестра днес бяха във видинската болница и след това се срещнаха с директора на РЗИ Видин. Резултата е – те НЯМА да бъдат тествани и поставени под карантина с аргумента, че „То вече заразените са толкова много, че ако трябва да поставим под карантина всички, то те са контактували с половината град, не може да поставим под карантина половината град".

 

В РЗИ въобще не знаеха, че тези хора, син и дъщеря на заразен с коронавирус съществуват. Никой не е имал намерение да ги търси, да се свързва с тях, или да ги информира за тяхното положение, въпреки, че те са оставили своите данни, имена, адреси и телефонен номер в отделението . Получиха отново ОТКАЗ да им бъдат взети проби и изследвани, както и ОТКАЗ да бъдат поставени под карантина.


Петър Миланов и сестра му потърсиха БОЕЦ, проявявайки гражданска отговорност и сами поискаха да получат информация за своят баща и за себе си. Сами поискаха да бъдат тествани и поставени под карантина до излизане на резултатите от пробите, за да не представляват заплаха за близки, познати, роднини и приятели. И получиха отказ и предложение да си платят и да се изследват, ако искат в частна лаборатория.

...


Забраната и инструкцията от правителството и щаба да НЕ се изследват контактните и медиците е по две причини. Поради липсата на достатъчно тестове, заради ненавременната и закъсняла реакция на Борисов преди кризата (което БОЕЦ доказахме с видеоматериал) и втората причина е – умишлено укриване на броя на заразените и манипулиране на данните, за да се хвали Борисов, какъв спасител е и колко добре се справя с епидемията. Разбира се, като не се тества няма как да се откриват и съобщава за заразени. Това е чудовищно престъпление!


Още преди две седмици БОЕЦ отправихме покана към генерал Мутафчийски да посети Видин. До момента Мутафчийски се крие в удобното обкръжение на мисирките задаващи удобните въпроси и старателно повтаря опорките на Борисов колко добре се справяли с кризата и че малкият брой заразени е тяхна заслуга. Някак извратено, но това е вярно, наистина неустановяването и неоткриването на заразените е тяхна "заслуга". И разбира се, Мутафчийски старателно ни уведомява какви „дарения” е направил депутата Делян Пеевски.


БОЕЦ сезирахме СЗО и прокуратурата и за разлика от нашите институции, в Женева реагираха светкавично и принудиха управляващите да започнат „масови тестове”. За съжаление и това е поредната имитация и поредната лъжа.


ЗАРАДИ действията, бездействието и инструкциите на Щаба и правителството 15 медици и десет пациенти и граждани във Видин са заразени, а вчера под натиск са взети още 52 проби. Молим се само да няма смъртни случаи, защото тогава премиер и щаб от спасители ще се превърнат в доказани убийци. И не е преувеличено.


Благодарим на Петър Миланов за гражданската доблест и смелостта. Знаете, че при подобен случай преди два дни, когато близки на заразен в Белене се опитаха да потърсят информация и да предупредят приятели и роднини, че са контактни и има риск , им изпратиха полицаи да ги заплашват с прокуратурата и дела, ако не мълчат!


БОЕЦ не приемаме внушението, че винаги и само гражданите и медиците са виновни, че ние сме малоумни маргинали, самоубийци и престъпници, че лекарите ни са безотговорни и непрофесионалисти, а управляващите са ангели-спасители. В случая лекарите правят всичко по силите си, гражданите също, а управляващите са тези, които превръщат живота ни в кошмар!


Сега важното е да спасим града и болницата, да спасим живота и здравето на гражданите. Това може да стане само по един начин, като дадем гласност на случилото се и принудим управляващите да вземат необходимите мерки! И да им потърсим отговорност за ужаса, за провежданият геноцид.

 

Георги Георгиев, БОЕЦ, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4219 |17.04.2020 Три медицински лица във Видин са заразени, още пет нови случая има в Паничерево . 5| 6519 |14.04.2020 БОЕЦ поиска ВСС да провери дали Иван Гешев уронва престижа на съдебната власт . 4| 4610 |13.04.2020 Лидерът на БОЕЦ: Коронавирусът превърна курумпираните в дарители . 6| 4400 |08.04.2020 БОЕЦ сезира прокуратурата, СЗО и ЕК за отказа да се тестват контактни лица у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads