Реклама / Ads
10| 5146 |03.01.2018 НОВИНИ

БОЕЦ издига паметник на жертвите на корупцията и мафията в България

.
Гражданско сдружение БОЕЦ реши да издигне паметник на жертвите на мафията и корупцията в България. Това съобщи лидерът на организацията Георги Георгиев. Днес в Столична община е внесено официално предложение за това.
 

Ето какво написа Георги Георгиев във фейсбук по повод тази инициатива:

 На 03.01.2018г. БОЕЦ внасяме официални писма в Столична Община и СОС с предложение за поставяне в столицата на ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА КОРУПЦИЯТА И МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!

 

Пълният текст на документа:

 

ДО: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

 

ДО: СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

 

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776

 

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

 

Гражданско сдружение “БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“, като неправителствена организация в обществена полза, предлагаме в столицата да бъде поставен ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА МАФИЯТА И КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ. В тази връзка изискваме от Столичен общински съвет и Столична Община, информация за реда, нужните документи и процедурите за реализацията на идеята.

 

БОЕЦ считаме, че точно сега, по време на българското европредседателство тази идея трябва да бъде реализирана. Именно по всички европейски изследвания и статистики, България повече от десет години оглавява всички класации за ниво на корупция и е обявена еднолично за най-корумпираната и бедна държава в Европа, въпреки думите на нашите политици, че у нас корупция няма и затова няма и осъдени за корупция. Осъдени няма, но загинали и жертви има.

 

Корупцията убива.

 

Мафията убива.

 

Некадърността убива.

 

Примерите за това са много. Свидетели сме на десетки корупционни проекти за изграждане на диги, почистване на речни корита и укрепване на язовирни стени, за които бяха похарчени и откраднати от корумпираните ни управници стотици милиони лева и след всеки дъжд броим труповете на жертвите на мафията и корупцията. И това е само един пример, има и още – пътища убийци, магистрали убийци, тунели убийци, язовири убийци… Милиарди потънаха за “инфраструктура“ и в джобовете на политиците ни, а ние, обикновенните граждани плащаме с живота си за алчността им.

 

Жертви на мафията и корупцията са не само хората, загубили живота си в резултат на действията и бездействието на управляващата ни мафия, жертви са и хилядите българи, чиито бизнес бе унищожен, жертви са и болните, останали без лекарства, лечение и достъп до медицински грижи, както и милионите българи прокудени от родината им заради мизерията и зверската корупция в България.

 

Жертви са всички, които загубиха мечтите си, децата си, земята си, бизнеса си, парите си, надеждата си за по-добро бъдеще. Жертви сме всички.

 

БОЕЦ предлагаме Паметника да бъде изграден и монтиран на мобилна платформа за да бъде периодично преместван и поставян пред Министерски съвет, Народното събрание, Съдебната палата, Висш съдебен съвет и Президентството. Както и във всеки областен град по различни поводи (като рязане на някоя лентичка за откриване на поредният корупционен проект например), за да може всеки да се поклони и да отдаде почит на жертвите на мафията и корупцията и да спомене виновните!

 

За изработката на самата композиция, БОЕЦ незабавно стартираме благотворителна кампания, като ще потърсим съдействието на всички гости, по време на българското европредседателство, както и на всички посолства на държавите членки на ЕС в София. Разбира се, ще се обърнем и към нашите сънародници тук и в чужбина, които подкрепят идеята ни.

 

Очакваме отговора на институциите и стартиране на обществен дебат за постигане на национален консенсус около идеята. Като неделима част от паметника, БОЕЦ държим да бъдат монтирани една урна и една плоча. В урната да бъдат поставяни листчета с имената на жертвите на мафията и корупцията, а на плочата да бъдат изписвани имената на корумпираните управници и отговните за превръщането на родината ни в най-корумпираната, бедна и безправова държава в Европа. Като автори на идеята, БОЕЦ си запазваме правото да изпишем първите три имена- Борисов, Пеевски, Цацаров!

 

02.01.2018г. Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ“

 

Ще публикуваме отговорите на СОС и Столична Община, интересни ще са мотивите, ако се противопоставят. За кампанията за набиране на средства и изграждане на самият паметник ще изпратим писма до посолствата на държавите членки на ЕС, еврокомисарите и останалите безбройни национални и евроинституции.

 

Борбата срещу управляващата ни мафия и корупцията трябва да се води на всички фронтове, всеки ден и най-вече – на площадите! Скоро!

 

Това е само началото…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10369 |23.12.2017 Речта на Доган в превод на БОЕЦ: Предстои яко лапане и дебелеене . 3| 5467 |18.12.2017 БОЕЦ отиват при Сашо Диков, за да питат къде е обещания договор с Кулезич . 0| 4076 |13.12.2017 БОЕЦ пред Фрог: Обществен съвет да решава казуси като този с Ваня Рибчева . 0| 4805 |12.12.2017 Забраниха паркирането пред храм-паметника ”Св. Александър Невски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads