Реклама / Ads
16| 9847 |01.07.2020 НОВИНИ

”БОЕЦ”: Оказва се, че Сотир Цацаров и Иван Гешев финансират протестите ни

.
Георги Георгиве и адв. Камен Добрев
Постоянно ни нападат с въпроси, кой ни финансира. Сотир Цацаров и Иван Гешев финансират протестите на ГД „БОЕЦ“, защото осъдихме Софийска градска прокуратура и КПКОНПИ по няколко дела, освен да ни предоставят информация и да заплатят съдебните разноски.
 

Това обяви Георги Георгиев – лидер на гражданско движение "БОЕЦ", който заедно с адвокат Камен Добрев разказаха за спечелените дела. В предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком юристът коментира, че с писането на сигнали до институциите гражданското движение разобличава институциите у нас.

 

"Обърнахме се вече и към европейските институции. Делата, които спечелихме са по Закона за достъп до обществена информация. Това което ние поискахме е отчет за дейността на Иван Гешев преди да заеме поста главен прокрор. Софийска градска прокуратура първо ни отказа, но вече е задължена да ни предостави информацията за актовете които е написал Гешев, защото ние сме убедени, че той е сключвал споразумения, а не е внасял обвинителни актове.", поясни Добрев.

 

"За КПКОНПИ запитване ни беше относно реално реализираните средства от постановени от тях запори и отнемане на имущества. Питахме ги и за боносите в тази Комисия, защото нашите съмнения са, че те са повече от реализираните средства". допълниха гостите.

 

"Последните сигнали, които изпратихме до европейските институции касаят не само последните скандали, но и целия мандат на Сотир Цацаров като главен прокурор. Проследили сме и сме верифицирали всяко едно от делата, за които сме предоставили документи. Искането на ГД „БОЕЦ“ е мониторингът на Европейската комисия над България да продължи. Искахме да се обрънем директно до Европейската комисия, до всички нейни членове, до европейския прокурор г-жа Лаура Кьовеше и до всички посолства у нас, включително и до американското посолство. Поискали сме среща с посланика на САЩ г-жа Херо Мустафа и очакваме тя да ни пиеме. В писмата ни сме написали и препоръки, които смятаме, че са адекватни да се реализират. Ако няма отговор само ще се опровергае прокламираната солидарност, за когато всички говорят че е факт в ЕК.", споели още адв. Добрев.

 

"Сигналите са за милионите, които говори Васил Божков, както и изказването на министърът на земеделието Танева.  Януш Войчековски, комисарят по земеделие ни отговори, че сигналът ни е приет и по него се работи.", допълни Георгиев.

Той обяви национален протест на 16 юли от 16 часа с основно искане свалянето на правителството на Бойко Борисов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5479 |30.06.2020 Ген. Красимир Станчев: Тезата, че НСО е беззаконна, показва откровено невежество . 30| 8435 |25.06.2020 Божков: Прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП . 9| 6138 |23.06.2020 Татяна Буруджиева: Има недостатък при Гешев - човек е невинен до доказване на виновност . 14| 8006 |21.06.2020 Огнян Минчев: Кризата с коронавируса показва арогантната едноличност на това управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads