Реклама / Ads
3| 5000 |10.01.2019 НОВИНИ

БОЕЦ: Правдата и Справедливостта ще бъдат над интересите на дебелите и мутренската им стабилност

.
Георги Георгиев от БОЕЦ
Това е най-големият им страх, че примера на Лозан Панов може да стане заразителен, че много български магистрати може и ще се отърсят и Правдата и Справедливостта ще бъдат поставени над интересите на дебелите и мутренската им стабилност. Страх ги е и че гражданите осъзнават силата си.
 

Коментарът е  на Гражданско движение "БОЕЦ" сподели Георги Георгиев във Фейсбук. Ето какво още написаха те:

 

"Цацаров се явява наместник на мафията в тази система и чрез влиянието си над мнозинството във ВСС той брани интересите на своите господари и наказва неудобните! Всички помним как в началото на 90-те години държавните предприятия бяха източени чрез една универсална престъпна схема, като мафията поставяше своите фирми на входа и изхода на завода или предприятието. Така се упражняваше тотален контрол и целият ресурс се източваше, докато накрая оставаха само руини.

 

Същата схема наблюдаваме и днес по отношение на съдебната система. Прокуратурата (като частна фирма на мафията) е поставена на входа и изхода на съдебната система, налагайки тотален контрол и изкривявайки и опорочавайки всички процеси. Прокуратурата е на входа, като от нея зависи дали и на кого ще бъдат повдигнати обвинения. Това отдавна не е обективен процес, а поръчкова дейност в която основна роля имат Пеевски и Борисов, а Цацаров е проводник и изпълнител на тяхната воля. Един съдия не може да осъди и най-корумпираният политик, ако прокуратурата не му повдигне обвинения и не ги внесе в съда. Прокуратурата обаче застана от години и на изхода на съдебната система, като предрешава не рядко съдебните решения.

 

Това става също поръчково, чрез лошо подготвени обвинения, негодни и умишлено компрометирани доказателства, тенденциозни и фалшиви експертизи, свидетели и СРС-та. Така съдиите заради „грешки“ и умишлени пропуски на обвинението са принудени да издават оправдателни присъди, или да връщат делата на прокуратурата. Помните репликата на Бойко Борисов: „Ние ги хващаме, те ги пускат“, но никой не казва защо ги пускат. Разбира се, в българският съд също има гнили ябълки, често толерирани кариерно отново от Цацаров чрез влиянието му във ВСС, но борбата срещу корупцията в България е обречена именно заради бездействието и тенденциозните действия на прокуратурата. Институция, загубила отдавна своите обществени и конституционни функции и задължения и превърнала се в бухалка за неудобните и пазител на мафията.

 

Помията, която изляха свинските парцали след срещата на БОЕЦ с Лозан Панов показва огромните страхове в душите на техните господари. Борисов, Пеевски и Цацаров разбират, че тяхната власт се крепи само и единствено на тоталният контрол върху всички власти и репресиите над неудобните. Факта, че тези им действия се оказват безрезултатни към част от магистратите и гражданското общество разбива легендата за всевластието и могъществото на мафията. И това е най-големият им страх, че примера на Лозан Панов може да стане заразителен, че много български магистрати може и ще се отърсят и Правдата и Справедливостта ще бъдат поставена над интересите на дебелите и мутренската им стабилност. Страх ги е и че гражданите осъзнават силата си, а БОЕЦ събираме все по-голяма обществена подкрепа..."




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8686 |20.12.2018 БОЕЦ: КПКОНПИ проверява Горанов по наш сигнал . 5| 4128 |10.11.2018 БОЕЦ: Най-трудната битка е с апатията, отчаянието и простотията, с които мафията зарази обществото ни . 11| 10764 |23.10.2018 БОЕЦ: „Крадецът“ подкрепя „Лъжеца“!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads