Реклама / Ads
1| 4044 |17.09.2018 НОВИНИ

Богомил Николов: Имитиращите продукти могат да отидат в училищните столове

.
Богомил Николов Източник: БГНЕС
Няма достатъчно проверки в училищните столове, заяви пред БНР Богомил Николов от Активни потребители. Той призова родителите и настоятелствата по-често да отправят искания към Агенцията по храните за такива проверки.
 

„Имаме големи съмнения, че имитиращите продукти, които бяха почти прогонени от супермаркетите, търсят нова реализация. Най-вече сирене, кашкавал, продукти с палмово масло. Те търсят начин да отидат някъде и те ще си намерят мястото там, където са най-малко проверявани и най-малко контролирани. Най-много ще отидат в шопските салати по ресторантите. Ако няма проверки в училищата, ще отидат и там. Искаме по-чести проверки, заедно с родители, за да може да сме напълно спокойни“.

 

Николов смята, че при училищните автобуси няма как да бъдат приложени приетите промени в Закона за пътищата, които предвиждат задължителни колани:

 

„Това изискване се отнася за линии над 30 км. Ако няма специален текст за училищните автобуси, те просто няма да бъдат включени в това изискване. А дори да бъдат включени, не знам как ще се прилага. Темата е отворена за дебат. Много често при извънредна ситуация, при бързане такива необмислени промени не са ефективни. Трябва да се помисли по този въпрос – как да се гарантира сигурността на децата. Така с бързане да се удовлетворят на едро обществени очаквания – не се прави качествено законодателство“.

 

Според него подходът трябва да е различен – не с наказания и сила, а трябва да стане с убеждение, на децата да се обясни.

 

Договорът за поръчка е най-рисковият за потребителите, каза Богомил Николов относно договорите за доставка на ученически униформи. Той предупреди, че много трябва да се внимава при сключване на такива договори:

„В над 90% от случаите договорът е подготвен от търговеца. Той ни го дава готов и голяма част от клаузите са написани в негова полза. Много е важно да погледнем частта, която се отнася до неизпълнение или забавяне и да видим дали имаме някакви гаранции. Ако няма адекватна неустойка и компенсация, предвидени в договора, неговото навременно изпълнение си остава пожелание“. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3964 |10.09.2018 Николай Николов: Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. ”Христо Ботев” как ще реши проблемите със сигурността им . 7| 5895 |08.09.2018 Николай Николов: Безхаберието на институциите доведе до инцидента в ”Овча купел” . 5| 6829 |20.08.2018 Адриан Николов: Няма да знаем дали новите данни в ТР са манипулирани . 4| 4797 |28.07.2018 Николай Николов: ”Зелената зона” за паркиране е ред за едни и проблеми за други

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads