Реклама / Ads
0| 6302 |21.06.2015 НОВИНИ

Боян Расате: Циганите живеят като прасета

.
Боян Расате
Нормално е да съм в Орландовци , когато има проблем между цигани и българи. Би трябвало да подкрепя сънародниците си. Това каза Боян Расате по НТВ за размириците в столичния квартал.
 

 Проблемите са свързани  разправии между два различни вида, едните работят, гледат си децата. Искам да кажа, ме нямам колеги националисти в НС . Ако те са наричали някои от циганите прасета имат основание. Голяма част от циганите живеят като прасета. Който е искрен ще признае че циганите живеят по-лошо от прасета. Категоричен съм, че не мразя циганите. Изпитвам някаква погнуса, неудоволствие да се срещам с тях. Изпитвам яд, когато някой циганин влезе в дома ми и го претършува . Десетки пъти нашият дом е ставал обект на кражби.

 

Категорично съм убеден, че са роми , поне десетки пъти съм ги хващал. Няма да кажа какво им се случи, тежко е. Те са част от бедните в тази държава. Не е хубаво да им се подиграваш. Голяма част от тях живеят по този начин, защото така искат да живеят. Циганите не са виновни. На първо място сме виновни ние българите, защото си избираме хората, които искат да ни управляват. Няма да участвам в изборите, баницата е разпределена вече. В Орландовци  имаше недоволство от това, че в тази държава българите са оставени на произвола на съдбата и няма към кого да се обърнат. В по-голямата си част извършителите на престъпления са цигани. Има и много некачествени  българи, които не заслужават да носят името българи, но те са много по-малко от циганите.

 

Не всички цигани са такива. Но по-голяма част не водят нормален живот-нямат работа, изоставят децата си. Трябва да си плащаш данъците, ако искаш държавата да се грижи за теб. Защо имат ниска квалификация? Още от турско робство българите са гладували, за да изучат детето си. На ромите  вменяват дейности, които не са им присъщи. От катър не можеш да направиш кон. Онзи с по-ниска квалификация трябва да е катъра. Колкото и да се опитват да изместят спречкването, фактът че се бият българи и цигани показва, че конфликтът  е на етническа основа. Това е като да смесиш две не смесващи  се съставки. Получава се взрив. Всяка седмица в събота ходя на битака , разхождам се, купувам  си книги, интересни работи, общувам си с хората там, каза още Расате .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4672 |19.06.2015 Циганите от "Факултета" чакат настръхнали българите . 14| 6579 |18.06.2015 Дайнов: "Циганите на сапун" води до бруталност . 19| 4878 |17.06.2015 Ген. Василев: Интеграцията на циганите - с принуда! . 19| 5231 |12.06.2015 В. Енчев: Патриотите скимтят на господаря, викат срещу циганите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads