Реклама / Ads
19| 9170 |28.09.2020 НОВИНИ

Татяна Кристи: Нещото с кюлчета злато в спалнята си, иска да му благодарят за подаянието

.
Татяна Кристи
В малките населени места отново доминира герб, отново си ги избират, отново и отново - както наместниците на путинската власт в Русия. Малките зависими хорица, строени в редица, гласуват не по съвест, а по всичко друго. Гласуват, за да си запазят службичката във ВиК, в Енергото, на местната жп гара, в кметството... дори когато НИЩО не се променя по селата и малките градчета, в България, нищо.
 

Единствената промяна е опустяването им и бягството от тях. Нали пътувам из страната и виждам. Може герб да сложат някои люлки по европроект, няколко метра некачествен асфалт до селото, някой часовник или инстлация на мегдана с няколко плочки по евпропроект или някой непропороционално голям стадион за 200-та човека в селото, повечето, от които пенсионери, а тези които не са -- пияници, плюс бедни роми или бедни турци... живеещи в грозни порутени къщи на разбити улици, превиващи гръб от сутрин до мрак.

 

Покажете ми едно село в България, където има асфалтирани улици -- не една, а всички! Покажете ми едно село в България с богати хора, (ама не един или двама), а повечето. Покажете ми средна класа селяни. Покажете ми село, където има водопровод за отходни води, покажете ми хора, които не си броят стотинките за дърва и за най-необходими нужди! И тези същите са унижени от борисов, който си проси благодарности от тях за подхвърлена петдесетолевка към пенсиите. "Добре ли е, а така!" им казва нещото, което иска да векува във властта!

 

Представяте ли си, нещото с кюлчета злато в спалнята си, иска да му благодарят за подаянието! Че той е кастриран от чувство за срам е ясно, говоря за унижението на тези хора, на които им се вменява, че 50 лева са МНОГО и че трябва да са благодарни на борисов за това! Да са принудени да благодарят на борисов-- с изпросена благодарност, да благодарят на него, а не на хората, които пълнят бюджета, за да може мутрата да си купува благодарност и избори с парите на данъкоплатците!

 

А караянчева да използва липсата на интернет в селата, където обикаля, като "коз" за герб! Представяте ли си? Taзи се хвали, че над десетилетие във властта при герб има райони, които са толкова тъмни и толкова изостанали, че няма интернет!

 

Мракът в малките населени места, всъщност, е кристализирала картина на овладяната дъжава на мутрите.

 

Купуването на гласове не се разследва, напротив, насърчава се, бизнесмени са принудени да играят с властта, ако искат да правят бизнес. Не веднъж съм била свидетел как собственици на имоти за екотуризъм хранят и се подмзват на местната администрация и служби по проверките, защото ако не го правят -- няма да имат бизнес. Полицията също е политизирана, въобще всяка службичка по тези места се разпределя като партийна порция...

 

Тези на държавна хранилка са доволни, че кретат -- с 600-800 лв на месец те са направо богаташи в сравнение с другите селяни. Пенсионерите с 250 лв. пенсия умират от глад, ако не ги хранят децата им. Всички останали бягат, бягат, бягат от този безпросветен мизерен ад, от този безперспективен порочен кръг на герб-дпс-бсп--- бсп-дпс-герб--- герб-дпс-бсп...

 

Татяна Кристи, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9872 |28.09.2020 Татяна Дончева: Борисов има ангажименти към СИК . 22| 10575 |18.09.2020 Татяна Дончева: Пардю да каже на подходящите хора, че Борисов е минал границата . 31| 7139 |13.09.2020 Татяна Кристи: Въпроси, въпроси, отговорът на които би бил ясен, ако имаше прокуратура . 19| 6850 |06.09.2020 Татяна Кристи: Съединението с мутри не прави силата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads