Реклама / Ads
12| 5260 |03.09.2020 НОВИНИ

Хаго Бабикян: Биха и влачиха жени, старци, журналисти. Кой има интерес от това?

.
Хаго Бабикян
Почти два месеца протестираме мирно. За обратното вижте Франция, Гърция, Беларус и т.н Призовавахме публично протестиращите да пазят полицаите. Има го на много записи. Всеки ден хиляди хора в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе и още градове бяха по улиците. Също така и българи в над 20 страни по света. Българи.
 

Снощи мутрата Бойко Борисов спогоди същия грозен номер, както когато мятаха бутилки с червена боя по полицията. И тогава, и снощи излязохме като жив щит пред полицията, за да спрем тази проява. От трибуната около 20 пъти казахме на хората да запазят спокойствие и да не хвърлят бомби. Аз лично заснех част от хората, които мятаха и ги показах на един от началниците на полицията. Получих отговор, че знаели и че нищо не можели да направят. Не ми взеха доказателствата.

 

Не поискаха да им ги покажа къде са. Оставиха повече от час да хвърчат бомби по полицаи. Също българи. Кой има интерес от това и нормално ли е оставям всеки да прецени за себе си. За мен не е. И няма нужда да "разбираш от полицейски тактики", за да го осъзнаеш. Последва помитане на площада. Биха и влачиха жени, старци, журналисти. Биха и арестуваха момче за направена снимка на полицай. Обгазиха журналист, който постъпи в болница. Има достатъчно снимки и видеа от вчера в подкрепа на думите ми. Изживяхме ад. Само защото един самозабравил се диктатор се е вкопчил във властта. Българи срещу българи. Няма да допуснем.


Вече сме на площада и викаме оставка. Довечера свободните българи, които искат достоен живот сме тук. Много хора подкрепят протестите. Дори по статистика на близки до властта социолози над 60% от хората ги одобряват. И да, хубавите неща стават бавно, особено, ако не си помогнал да се случат 11 години. И да, разбирачи, критикари и платени властолюбци има. Винаги може по-добре и отстрани е лесно. Лепиха ни всякакви етикети, пришиваха ни на няколко различни мутри и партии. Така работи мафията. С репресия, лъжа, провокация и насилие.


Аз протестирам с чиста съвест и давам всеки ден от своето време, енергия и лични средства, защото искам нормален живот тук. Това правят и хиляди други. Довечера пак сме там Нас не ни е страх! Ден 57
Ще успеем само, ако българите сме заедно и покажем, че нас не ни е страх. Времето на Борисов изтече!

 

Хаго Бабикян, Фейсбук




Почти два месеца протестираме мирно. За обратното вижте Франция, Гърция, Беларус и т.н Призовавахме публично...

Публикувахте от Hago Arman Babikyan в Четвъртък, 3 септември 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4192 |02.09.2020 Хаго Бабикян: Така работят мутрите . 26| 7093 |01.09.2020 Арман Бабикян: Затворен цикъл за производство на диктатура . 37| 12377 |30.08.2020 Ден 53! ГДБОП следи лидерите на протестите. Бабикян: Нито един от нас не разбра, че го правите . 34| 6493 |30.08.2020 Хаго Бабикян: Въпрос на лично достойнство, свободолюбие и смелост е да желаеш промяната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads